Nevoia de creştere spirituală

    Creșterea spirituală este un proces interior de eliminare a ideilor și obiceiurilor învechite, a conceptelor greșite și a credințelor și ideilor eronate despre viață. Este un proces de lărgire a orizontului conștiinței tale și de înțelegere a unor adevăruri interioare. Deși toate religiile vorbesc despre spiritualitate, acest concept nu aparține exclusiv nici unei religii sau tradiții. Nu trebuie să aparțineţi vreunei religii pentru a va angaja în procesul de creștere spirituală.

    Avem în noi un nucleu independent de simțire și înțelepciune, mai mare, mai dezvoltată, mai maiestuoasă decât ne-am imaginat vreodată posibil. Folosit cu înțelepciune, duce la expresii din ce în ce mai mari ale calităților după care tânjim cel mai mult: libertate personală mai mare, mobilitate mentală îmbunătățită, rafinament al caracterului, o natură emoțională și morală mai matură, niveluri ridicate de conștiință și creativitate, standarde mai exigente de personalitate. disciplină, o înțelegere mai pătrunzătoare a lucrurilor cu care lucrăm, o natură mai iertătoare și mai plină de compasiune, relații mai profunde și mai permanente, succes personal în eforturile la care ținem cel mai mult și, în sfârșit, o viață profundă senzație de pace și liniște, indiferent de condițiile exterioare în care trăim.

    De prea multe ori, înțelepciunea cu care majoritatea oamenilor sunt preprogramati de la naștere, rămâne ascunsă și nedescoperită de-a lungul vieții. Ascunsă de frământările și distragerile existenței lumești, relațiile nefericite și grijile financiare și ferite de descoperirea unei ieșiri a mizeriei prin ritmul frenetic al vieţii. Dacă mai mulți oameni ar ști ce le lipsește,care este imensa lor putere creativă, ar înţelege diferit viaţa şi toate întamplarile din ea.

O explicație mai bună a sensului creșterii spirituale ar fi:

  • Să devii conștient și conștient de cine ești cu adevărat, esența ta reală.
  • Trezirea din conștiința obișnuită, de zi cu zi, la o conștiință mai largă.
  • Acceptând ideea că ești un spirit cu un corp, nu un corp cu un spirit.
  • Creșterea din concepte vechi și eronate.
Distribuie pe Social Media

About Author

Mihaela Balaceanu

Instructor de Yoga si Terapeut

Post a Comment