Interviu cu Raluca-Daniela Şecher – Introducere în Feng Shui

Dezvoltare personala – Despre Oameni-  Interviu cu Raluca-Daniela Şecher 

Cine este Raluca Daniela Șecher?

Sunt creator de aluaturi dulci și la început de drum în știința Feng Shui.

Povestea mea începe în urmă cu câțiva ani, atunci am descoperit dezvoltarea personală și asta m- a adus în punctul de a-mi pune întrebări despre cine sunt și ce vreau sa fac. Așa m-am apucat de făcut cozonaci, o activitate  total diferită de ceea ce făceam până atunci, activitate care mi-a oferit împlinire, valoare, prieteni noi.

Pornind de la acest gând, am început să studiez arta Feng Shui, din dorința de a afla care sunt energiile care mă susțin în camera mea de lucru.

Pe lângă toate astea, organizez lunar întâlniri cu antreprenoarele din Constanța, în cadrul evenimentului Cafeaua cu povești, întâlniri care să ne ajute să creștem, să ne dezvoltăm, să colaborăm.

Cum influențează activitatea ta persoanele din jurul tau in viața de zi cu zi?

Prin tot ceea ce fac, caut sa ofer valoare oamenilor din jurul meu, fie că  e vorba de cozonac, un ritual pentru prosperitate,  un gând bun sau o îmbrățișare caldă.

Nimic nu se compară cu feedbackul de după, cu bucuria și mulțumirea celui care a beneficiat de toate aceste lucruri.Persoanele mulțumite revin iar și iar și povestesc și altora.

De când studiezi Feng Shui?

Am început să studiez această știință acum aproape 1 an, în cadrul Centrului Euroccor.

Ce este Feng Shui și care sunt valorile sale?

Feng Shui a luat naștere în urma cu 6000 de ani, in China și se ocupa de a modela spațiul situat in afara corpului omenesc, creând astfel un echilibru între om și mediul său de viață.

Traducerea literară a cuvântului “Feng Shui”, este vânt și apă.nTermenul reprezintă arta și știința de a trai în armonie cu mediul înconjurător.

Scopul principal al științei Feng Shui este crearea unui mediu înconjurător calm, bogat in energii pozitive, cu respectarea invățămintelor filozofilor conform cărora omul trebuie să ajungă la un nivel de viață cât mai ridicat.

Ei s- au gândit că în felul acesta se poate ajunge la o bunăstare a societații, o societate în care oamenii își pot duce la bun sfârșit misiunea pe care o au în viață.

Cu ce mă ajută arta Feng Shui in casa mea și dacă e nevoie sa renovez toată casa pentru a aplica principiile sale?

Feng Shui lucrează cu energiile vii care ne înconjoară în permanență și care exercită o influență asupra vieții noastre, determinandu- ne comportamentul.

Aceste energii se numesc stele zburătoare și sunt în număr de 9.

Identificandu- le și aplicând acolo unde este necesar remedii,, vom înțelege de ce ni se întâmplă anumite lucruri, bune sau rele.

Poate nu ne găsim un loc de muncă potrivit nouă  sau ne îmbolnăvim des, poate nu avem spor la bani .

În funcție de analiza Feng Shui a planului casei unei locuințe, se stabilește dacă e necesar  să se renoveze toată casa sau nu.

Sunt și situații în care se recomandă găsirea unei locuințe noi, pentru că anumite stele zburătoare benefice locuitorilor,  sunt situate în zone ale casei unde nu se poate interveni, de exemplu baia.

Ce este Yin și Yang și cum îl pot defini?

Yin este energia pasivă din cosmos, iar Yang este energia activă  din natură.

Acestea stau la baza creației, sunt doua energii care se completează una pe alta, una nu exista fara cealaltă.Universul se află în echilibru datorită energiilor Yin și Yang.

Este necesar sau recomandabil sa contactezi un maestru Feng Shui sau putem învăța din cărți?

Sa înveți singura este un proces anevoios și de lungă durată, plus că nu ai siguranța că în practică vei proceda așa cum trebuie.Toti marii maeștri și experți Feng Shui au cel puțin  un mentor, aceea persoana care i-a instruit și format astfel încât să practice corect aceasta știință.

Recomand să se adreseze unui specialist pentru a beneficia de o analiză corectă și profesionistă a locuinței.

Exista școli pentru a învăța Feng Shui în Romania?

Din fericire, există și la noi in Romania școli unde se poate învața Feng Shui, fizic sau online.

Putem face mai mult rău decât bine dacă aplicăm Feng Shui fară o studiere mai aprofundată sau fară expert?

Atunci când se face analiza locuinței, cel mai important lucru este să se stabilească corect cele două direcții ale sale. E necesară o busola, pentru a determina gradele.

Aceasta operațiune se face întotdeauna, in afara casei.

Clar e nevoie de un expert pentru a face corect aceste măsurători, pentru a aplica corect formulele specifice.

Probabil ai multe momente profesionale in care ai adus plus de valoare în viața oamenilor . Ne poți povesti unul dintre aceste momente.

O dată cu Feng Shui am învățat metoda de divinație I Ching care are la bază cele 64 de hexagrame, eu o folosesc pe cea cu monedele.

Fiecare aruncare de monede, formează liniile hexagramei, linii care pot fi Yang sau Yin.

Am făcut unei prietene coach in dezvoltare personala o hexagrama. A primit răspunsul, am povestit după, vreau sa specific că eu nu știu întrebarea, o aflu de cele mai multe ori după ce trimit răspunsul.

Știu că i- am spus atunci  că eu simt și cred că mai trebuie sa ajungă cineva în viața ei profesionala, adică încă un profesor, sau să mai facă un curs, pentru a se închide cercul.

Zilele trecute, mi- a scris că a ajuns profesorul și se închide cercul.

Este o reușită pentru amandouă părțile.

Dacă ai putea sa schimbi lumea, cu ce ai începe?

As incepe cu mine, exemplul personal contează și  în general oamenii fac ceea ce văd la ceilalți.

Un gând bun pentru cititori.

Ceea ce e menit sa fie, o sa fie!Visați măreț și aveți încredere în Dumnezeu pentru că are un plan minunat pentru fiecare.

Unde poate fi găsită Raluca Daniela Șecher?

Mă găsiți pe pagina personala și pe pagina despre cozonaci Pâinici dulci by Ralu.

Distribuie pe Social Media

About Author

Mihaela Balaceanu

Instructor de Yoga si Terapeut

Post a Comment