Iubire sau razboi – drama adultilor -suferinta copiilor!

   “”Ce-a mai inalta forma de iubire este pacea pe care poti sa o traiesti langa un om”. Traseul pe pamant in sine este plin de obstacole si de lectii de invatat,daca acasa este liniste, simti ca poti sa muti muntii, Daca acasa este razboi sau atacuri constante, atunci viata devine si mai apasatoare. Cand apare violenta barbatului verbala sau fizica, lucrurile devin din ce in ce mai complicate. Simti mereu ca nu esti apreciata, primesti critica pentru toate actiunile tale, injurii si lipsa de respect. Spun de barbati, doarece femeile au inceput sa se trezeasca in Romania, sa isi ceara respectul si sa isi doreasca altceva de la viata. Cu pasi mici deschidem ochii catre suflet si cerem iubire. Daca este mereu conflict si exista si un copil la mijloc, durerea se tripleaza si “responsabilitate” devine un cuvant care poarta valente imense. Ca parinti suntem responsabili atat de a creste si a educa un copil in viata, cat si de a ii asigura linistea si iubirea necesara intr-un climat cald emotional. Ca se despart parintii copilul va suferi, ca stau impreuna si este un conflict mereu copilul tot va suferi.

    Prin intermediul experientei mele profesionale vad foarte multe cazuri de suferinte ale copiilor in urma certurilor dintre parinti. Vad acei copii ajunsi adulti care isi repeta istoria in propria familie sau formeaza adevarate drame pentru ca au furia si durerea copilului in interior. Aud ganduri de la clienti precum “ si mama cu tata se certa si eu tot am crescut”, “am luat bataie mereu si uite-ma ca sunt bine” etc., dar acesti oameni au probleme in cuplu, incapacitate de exprimare, blocaje in multe sfere ale evolutiei personale si autosabotari si multe alte probleme emotionale.

    Ce inseamna pentru copil si pentru cuplu o dezvoltare emotionala sanatoasa si constienta? Ca amandoi sa isi resolve traumele din copilarie si de-a lungul vietii, sa isi doreasca linistea amandoi si sa isi observe propriile defecte. Acel tip de iubire asumata care trece peste blocajele cotidiene, bani, cine a spalat rufele, societate si alte idiotenii pe care Constientul Colectiv le identifica ca probleme de relatie sau de familie. Ci vorbesc despre acel tip de respect pentru ca s-au unit drumurile pentru un scop frumos precum un copil si deschidere de evolutie. Din pacate cazurile cu iubire constienta sunt putine si rare pentru ca ne este mai usor sa dam vina pe altii si sa fugim de noi. Doar ca ne alegem oglinda si bumerangul vietii, v-a repeta trauma pana o vindecam.

Distribuie pe Social Media

About Author

Mihaela Balaceanu

Instructor de Yoga si Terapeut

Post a Comment