Interviu cu Alexandra Manea – Președinte JCI Constanța

– Dezvoltare Personală – Despre Oameni –Interviu cu Alexandra Manea – Președinte JCI Constanța

Cine este Manea Alexandra Ștefania?

Sunt de profesie inginer proiectant in domeniul naval. Sunt și voluntar în cadrul JCI Constanța, urmând anul viitor să ocup funcția de Președinte local.

Sunt o persoană pasionată de mișcare și îmi place să particip activ la orice schimbare pozitivă în comunitate.

Ce este mai exact JCI Constanța?

JCI este o organizație internațională non profit de tineri activi între 18-40 de ani care dezvoltă lideri și se implică în dezvoltarea comunității.

Ne poți face pe scurt o descriere a activității tale?

Sunt o persoană care în timpul liber alerg pentru cauze nobile, urc pe munți, particip activ la orice eveniment JCI și încerc să mă implic în comunitate cât de mult pot, de exemplu, plimbările mele implică și strânsul gunoaielor.

Cum influențează activitatea ta persoanele din jurul tău în viața de zi cu zi?

De regulă, admir persoanele care își depășesc limitele și sunt foarte implicate în comunitate. Pentru mine sunt un exemplu de urmat. Însă, am fost surprinsă să aflu că și eu inspir oameni și le stârnesc interesul în a se implica sau în a ajuta. Oamenii devin mai deschiși pentru anumite proiecte și vor chiar să se implice, ceea ce mă bucură.

Cu ce te-a ajutat voluntariatul în dezvoltarea ta personală și profesională?

Prima dată când am luat contact cu voluntariatul a fost printr-un profesor de la școala generală. Curățând plajele de gunoaie, m-a făcut să respect mai mult natura.

Acum, ca adult, implicându-mă în proiectele JCI, am făcut diverse activități, de la a vorbi în public, la a manageria un proiect, dezvoltând partea creativă și descoperindu-mă pe mine ca adult. Ce am învățat in JCI, m-a ajutat nu numai în viața personală cât și în viața profesională. Am mai multă încredere în mine și în potențialul meu iar la locul de muncă ies mult mai ușor din zona de confort.

Care sunt cele mai frumoase evenimente JCI care simți că au adus schimbare în viața ta?

Îmi este greu să aleg pentru că fiecare a avut un impact pozitiv asupra mea. Am o bucurie și mai mare când proiectul atinge obiectivul și are un impact asupra pozitiv comunității.

Proiectele de suflet sunt Atelierul zânelor și Campania umanitară care îmi reamintesc împlinirea pe care o simt când ajut dar și să apreciez mai mult ce am, iar bucuria copiilor este neprețuită.

Dar proiectele din ultima vreme legate de dezvoltare personală, de la public speaking, debate, cum să gestionăm stresul și anxietatea până la educație financiară,  m-au ajutat în dezvoltarea mea de adult.

Care sunt criteriile de selecție ale membrilor JCI?

Să se identifice cu una din valorile JCI si bineînțeles criteriul de vârstă.

Poate oricine să devină membru JCI?

Oferim șansa oricărei persoane care dorește să se implice activ în dezvoltarea comunității și care aduce o schimbare pozitivă asupra acesteia.

Suntem o organizație internațională cu un regulament și statut și practic singurul lucru ce te poate împiedica să devii membru este un cazier penal.

Probabil ai multe momente profesionale în care ai adus plus de valoare în viața oamenilor. Ne poți povesti unul din aceste momente?

Îmi amintesc la evaluarea anuală unde mi-a fost apreciată activitatea mea de voluntar din timpul liber fiind o calitate care se găsește mai greu printre colegii mei.

Dacă ai putea să schimbi lumea, cu ce ai începe?

Mi-aș dori ca oamenii să fie mai altruiști, empatici si plini de iubire. Consider că am putea face asta împreună și acum. Un zâmbet și o vorbă bună nu ne costă nimic.

Un gând bun pentru cititori:

Lead by example. Asta învățăm in JCI. Schimbarea începe de la fiecare din noi, iar împreună putem schimba lumea în bine. Iubirea și empatia să fie mai presus de orgoliu.

Unde poate fi găsită Manea Alexandra?

Pot fi găsită atât în mediul online pe Facebook, Instagram, LinkedIn, cât și la orice eveniment JCI.

Distribuie pe Social Media

About Author

Mihaela Balaceanu

Instructor de Yoga si Terapeut

Post a Comment