Interviu cu Irina Nicolai – Terapeut Theta Healing, Psiholog și Consilier de dezvoltare personală!

Dezvoltare personala – Despre Oameni – Interviu cu Irina Nicolai – Terapeut Theta Healing, Psiholog și Consilier de dezvoltare personală!

Cine este Irina Nicolai ?

Îți mulțumesc că îmi dedici timpul și atenția ta pentru a cunoaște o părticică din universul meu. Sunt terapeut Theta Healing, psiholog și consilier de dezvoltare personală având o abordare holistică. Dincolo de aceste roluri din viața mea, sunt în primul rând un om care își dorește să trăiască viața din plin și să se bucure de ceilalți dintr-un spațiu cât mai aproape de esența și de sufletul său.

Ne poți face pe scurt o descriere a activităților tale?

Călătoria mea profesională este una lungă, plină de aventuri și descoperiri, uneori mai lină și uneori mai abruptă. În prezent, susțin oamenii să aducă mai multă claritate, ușurință și flow în parcursul lor profesional, prin sesiuni de terapie holistică având în centru terapia Theta Healing.

Mintea subconștientă creează tipare de gândire, care repetate de suficient de multe ori se transformă în credințe. Credințele sunt lentilele prin care percepem lumea și din care acționăm. Succesul resimțit în viața profesională este determinat de credințele pe care le avem.

Folosind Theta Healing, putem schimba credințele printr-o meditație dinamică. În cadrul acestei stări meditative îți reprogramezi subconștientul cu credințe benefice În cadrul sesiunilor identificăm și eliberăm pe rând acele credințe care limitează succesul profesional.  Pe măsură ce înțelegem de ce au fost păstrate anumite credințe și le eliberăm la nivel energetic, vocea intuiției devine din ce în ce mai puternică și descoperim resursele interioare pentru împlinirea intențiilor

Cum influențează activitatea ta persoanele din jurul tău în viața de zi cu zi?

Împreună lucrăm asupra psihicului, atât la nivel conștient cât și subconștient, pentru a asigura un teren fertil astfel încât persoanele care apelează la mine să își poată împlini toate acele dorințe, intenții și obiective profesionale care sunt aliniate cu sufletul lor, cu misiunea lor profesională din această viață. Bineînțeles că toate aspectele vieții noastre sunt interconectate și ceea ce te apropie de a te bucura de munca ta pe deplin te poate apropia și de familia ta în același timp.

Pe scurt, prin activiatea mea aduc mai multă vindecare și echilibrare emoțională în viața oamenilor, ce vine la pachet cu mai multă energie vitală și relaxare.

Ce inseamna meseria de psiholog si de cand o practicati?

Practic psihologia de peste 8 ani, este o meserie ce îmi este foarte dragă și o consider baza, temelia oricărui expert care susține oamenii întru vindecare și transformare. Psihologul este un cunoscător al psihicului uman, al acestei dinamici complexe și fascinante dintre gânduri și emoții. Psihologul este alături de oamenii care își doresc să se cunoască, să se înțeleagă mai bine și să folosească puterea psihicului în avantajul lor, astfel încât să își creeze o viață mai frumoasă.

Dacă citim cărți de Psihologie suntem Psihologi ?

Cărțile de psihologie sunt minunate ca și sursă de informație, îți oferă posibilitatea să te înțelegi mai bine și să îi înțelegi mai bine și pe cei din jurul tău astfel încât să poți avea o interacțiune cât mai clară și benefică. Însă prin intermediul unei cărți de psihologie nu poți susține cu adevărat și asumat pe altcineva întru vindecare și transformare. Pentru aceasta ai nevoie de o formare specifică și de înclinație și dorință sinceră de a fi în serviciul celorlalți. În procesul meu de formare, am observat că impactul cel mai mare asupra rolului meu de profesionist îl are propriul meu proces terapeutic, cu cât evoluez eu mai mult, cu atât îi pot susține pe ceilalți în propria evoluție, în modul în care este cel mai benefic și simplu pentru ei.

Exista vreo legatura intre Theta Healing si Psihologie?

Din punctul meu de vedere există o legătură puternică, eu le percep ca fiind două abordări complementare, ambele oferind posibilitatea de a fi personalizate în funcție de creativitatea, experiența și setul de convingeri ale practicantului. În timp ce psihologia are o abordare științifică clasică, în Theta Healing întâlnești elemente din fizica și psihologia cuantică, rolul observatorului și accesarea cunoașterii din câmpul cuantic fiind părți importante ale procesului. Ambele abordări vizează tot cunoașterea și puterea psihicului, eu am experimentat terapia Theta ca fiind mai eficientă ca și timp și nivel de profunzime.

Cum ti-a schimbat viata Theta Healing? 

Pentru mine, Theta Healing a venit ca un răspuns la o întrebare, o dorință pe care o aveam. Lucram ca terapeut cu copiii preșcolari, observam cât de repede și ușor își schimbau felul de a gândi și de a se juca prin interacțiunea cu mine și îmi doream mult să cunosc o metodă la fel de eficientă și de plăcută pentru a-i susține și pe adulți în transformare.

În scurt timp am ajuns la primul meu curs de Theta Healing, unde am descoperit că ce făceam eu de fapt era să mă conectez în undele theta și să inițiez vindecarea din acel spațiu, iar copiii o primeau cu bucurie. Acolo am învățat cum să susțin și adulții prin acest proces. Deci prima schimbare a venit la nivel profesional, fiindcă simt că am descoperit terapia care mă reprezintă în esența mea de profesionist.

O perioadă am aplicat în viața mea și a celor apropiați și am observat o evoluție în toate aspectele vieții: un nivel de vitalitate ridicat, gândurile și atitudinea despre viață s-au relaxat, relațiile sunt mult mai armonioase, timpul s-a dilatat și sunt din ce în ce mai prietenă cu abundența.

O conștientizare pe care am avut-o în ultima perioadă a fost că dorințele mele au devenit din ce în ce mai îndrăznețe și am dobândit o siguranță că este posibil să împlinesc orice îmi doresc. Iar felul acesta de a-mi trăi viața îl resimt ca o adevărată bogăție

Care sunt cea mai frecventa întrebare pe care o primesti de la omenii care vor sa practice Theta si care ar fi răspunsul pentru ea?

În general, persoanele care apelează la mine, ori au citit suficiente informații despre terapie înainte de a ne întâlni, ori m-au ales pe mine ca și persoană pentru că au simțit o rezonanță și preferă să intre în proces fără întrebări despre Theta.

 Însă o întrebare cu care mă întâlnesc frecvent este De câte sesiuni am nevoie? Este o întrebare normală având în vedere că este o terapie eficientă și există numeroase cazuri de vindecări instante.

Cu toate acestea, nu am un răspuns general valabil, lungimea procesului depinde de: complexitatea intenției clientului, deschiderea și flexibilitatea mentală și emoțională dezvoltate până în prezent, cât de intens este resimțită situația și, cel mai important, disponibilitatea de a aplica în viața de zi cu zi ceea ce descoperim împreună.

Probabil ai multe momente profesionale în care ai adus plus de valoare în viața oamenilor.  Ne poți povesti unul dintre aceste momente?

Acum îmi vine în minte un pattern cu care m-am întâlnit în ultimele săptămâni. După ce clienții mei își împlinesc intenția din cadrul profesional (care poate fi o organizare mai bună, claritate în legătură cu o decizie, mai multe momente de odihnă și relaxare, eficiență pe termen lung) în mod invariabil fiecare descoperă și o îmbunătățire în viața de cuplu sau în familie. Ceea ce mie îmi arată încă o dată că, atunci când ne aflăm pe drumul nostru profesional, devenim persoane mult mai echilibrate și iubitoare și toate aspectele vieții noastre înfloresc.

Dacă ai putea să schimbi lumea, cu ce ai începe?

Mie această lume mi se pare un loc minunat, plin de  oportunități pentru orice ți-ai dori,sunt tare recunoscătoare că trăiesc în aceste vremuri în care informația, posibilitatea de a te conecta cu ceilalți, de a-ți depăși cu rapiditate condiția de viață este mai la îndemână decât oricând. Nu simt că avem de ce să schimbăm lumea, este foarte frumoasă așa cum este ea.

În esență, de când îmi amintesc am știut că simpla mea prezență are o influență asupra lumii.  Această cunoaștere m-a susținut în a alege cât mai des compasiunea și înțelegerea în interacțiunea mea cu ceilalți.

În ultimii ani mi-am descoperit și mi-am dezvoltat numeroase abilități, iar acum simt că simpla mea activitate este o contribuție prin care pot fi alături de ceilalți în transformarea lor, ceea ce clar face această lume chiar și mai frumoasă.

Un gând bun pentru cititori 

Suntem aici să trăim o viață frumoasă și avem multă susținere în jur. Fiecare dintre noi are o misiune profesională precum și toate resursele necesare pentru a o împlini. Această misiune se simte întotdeauna cu bucurie și pasiune, ca o joacă la care ești foarte bun. Poți începe această călătorie chiar acum ascultându-ți și urmându-ți intuiția, toate răspunsurile și tot curajul pentru a păși pe drum sunt în interiorul tău.

Unde poate fi găsită Irina Nicolai?

Te aștept cu drag pe profilul meu de Facebook: https://web.facebook.com/irina.nicolai

Distribuie pe Social Media

About Author

Mihaela Balaceanu

Instructor de Yoga si Terapeut

Post a Comment