Tendinţa negativă şi critică a societăţii

       Suntem atât de mulți experți în acest popor că ne întrecem în sfaturi și comentarii. De la zi la alta văd cum fiecare știe câte ceva din toate domeniile și are o părere. Nu mai contează dacă ai sau nu experiență în domeniul în care îți dai cu părerea și/sau te-ai documentat înainte. Aici nu mă refer la yoga sau dezvoltare personală, ci în toate domeniile existente şi de cele mai multe ori “părerea mea” este una negativă. Enormele de cursuri scoase pe piață pe bandă rulantă şi varietatea formelor de facultăţi explică lipsa încrederii cât și o credință limitativă precum” la cum se fac cursurile în țara asta”. Și uite asa ne învârtim în cerc și în aceleași dileme mereu. Și părerea personală expusă ar fi frumos să aibă o bază bine documentată pentru a nu influența greșit persoanele din jur sau chiar propria persoană.

       Ce îmi pare trist este că foarte mulți funcționează în a se ridica pe ei sau a ieși în evidenta prin a blama alta persoană sau alt aspect al vieții, comentarii sau idei negative pe luptă sau analiză tendențioasă. Acest fenomen se întâmplă chiar și în mediile unde ar fi indicat să fie armonie precum yoga sau terapiile cu oamenii. Recent chiar întrebam o recomandare de o persoană de la o companie care spune ca oferă Ayurveda și mai să îmi dea și două palme virtuale că ei nu se ocupă cu aşa ceva,dar se promovează cum ca s-ar ocupa și în schimb îți oferă altceva şi mă certau că dacă vreau curs este în grupuri. Da, nici eu nu înţeleg de ce!

       Faptul că aduci o energie negativă, aparent obiectivă, când spui uite ce bun sunt eu și ce ‘nasoi’ sunt alții, e doar manipulare. Am mai observat că persoanele care merg pe nişă de piaţă sunt mereu defensive pentru că îşi apără afacerea şi alegerile deşi de multe ori primesc atacuri de la cei care nu înţeleg ce înseamnă activitatea lor. Ajungi să preiei judecata şi energia pe care o respingi involuntar, de aceea este bine să conştientizăm mereu cam care a fost scopul nostru de început şi cum am evoluat.

    Peste tot întâlnim rău sau negativ și mă tot uit cum pare ne-am obișnuit în energia asta. Planeta este dominată de  rău ,de vibrații joase pe care și pământul le resimte și după cum vedeți suferă cu noi. Să lupti impotriva ignorantei este zadarnic, dar să ignori voit problemele iar nu este sănătos pentru nimeni din ecuația vieții tale și nici pentru tine.

     Fac un apel către toti oamenii, creșteți pe armonie și pe respect, folosiți cuvinte frumoase căci ele vibrează direct cu Universul și transmiteți pace, nu doar vorbiţi de ea. Când ne ridicăm pe critică, boomerang-ul este inevitabil și aduce tot critică ne aduce înapoi. Fac un alt apel şi către cei care lucrează cu oamenii, în toate formele terapeutice posibile, să le inducă evoluţie, iubire si creştere spirituală. Dacă tu eşti într-o continua luptă, pacea interioară nu se arată prea curând şi nici învăţămintele tale către cei din jur nu sunt curate. Nu este corect să lucrezi cu mintea unui om si sa îi induci critică, opunere, nerespectarea unui sistem și chiar al propriului sistem de supraviețuire, căci dacă intri cu bocancii în mintea lui îi poți provoca traume ireversibile. Să fim mai buni cu noi si cu cei din jur şi să ne deschidem către frumos, sa ne asiguram ca “parerea mea” este fondată şi documentată, să inspirăm pe cei din jur cu iubire şi respect pentru ei şi pentru sistemul lor de viaţă, căci ceea ce lansăm în Univers, de cele mai multe ori primim exact la fel înapoi.

Distribuie pe Social Media

About Author

Mihaela Balaceanu

Instructor de Yoga si Terapeut

Post a Comment