Diferenţa între senzualitate şi sexualitate

 

        Trăim în patriarhat şi asta ne ocupă tot timpul! Dar asta nu înseamnă ca ne ocupă şi sufletul! Societatea ne obligă să fim bărbate, dar asta nu înseamnă că trebuie să preluam din atitudinea şi manifestarile lor! Cum spuneam şi aici, nu suntem în competiţie.

        De de mici idea colectivă generală care ni se inspiră este să stăm ruşinate, să avem grijă ce vorbim ca să nu fie interpretat, să avem grijă la haine ca să nu părem uşoare şi multe alte tipare de gândire vechi care s-au aşezat pe umerii nostri. Mai actual în zilele de acum, fetiţele primesc o combinaţie de tipare vechi şi informaţii noi online sau  media şi valorile încep să se amestece fără un sens anume, iar modul în care le gestionează fiecare este în funcţie de educaţia de acasă şi de propriile experienţe de viaţă.

     Nici eu nu sunt vreo divă a senzualităţii sau feminitatea intruchipată, nu plutesc pe vreun norişor de catifea şi banii curg din cer şi eu aştept doar să mă îndrept către lumină. Am lucrat şi numai între bărbati  şi numai între femei şi adaptarea a fost conformă mediului. Am omis de multe ori să mă intorc către mine, prinsă în agitaţia de zi cu zi, dar nu am uitat niciodată de puterea mea interioară şi de nevoile sufletului meu.

         Cuvinte precum  intimitate, atingere, mângâiere, flexibilitate te duc cu gândul la sexualitate, dar în fond este decât senzualitate . Sexualitatea este minunată, parte din viaţa noastră, nu o respingem, dar învăţăm să înţelegem diferenţa fără frică şi limitări absurde. De multe ori ne sabotăm singure şi doar lucrând cu noi înţelegem când şi cum facem asta.

Senzualitatea este sacră şi femeia se naşte cu ea, este în noi în alcătuirea noastră, este doar necesar să o lăsăm să iasă la lumină fără să ne fie frică de ce ar putea interpreta alţii despre noi, fără să ne fie frică să trăim emoţiile noastre şi să ne exprimăm sufletul.

Cum să atingem energia noastră sacră feminină?

     In primul rând este bine să acceptăm  că avem energia feminină în noi, să o conştientizăm şi să ne dorim să o eliberăm. Asanele yoga şi meditaţie ajută mult în procesul de interiorizare şi descoperire a ta.  Dansul face parte tot din uneltele de ridicare energetică şi de exprimare a corpului. Nu este necesar să ai un corp suplu şi perfect ca să te simţi bine în pielea ta. Văd antrenori de fitness care asociază stil de viaţă sănătos şi o femeie de succes cu 6 pack sau supleţe, dar este o altă unealtă de promovare personală doar şi o aberaţie. Fiecare corp este diferit, cu istoricul său şi moştenirile genetice. Ce este cu adevărat necesar este să ai grijă de tine minte –corp –suflet! Ca să te simţi bine în el începe prin a nu-l mai critica şi începe să comunici cu el cu iubire. Mergi în faţa oglinzii gloală şi gândeşte unde este senzualitatea mea, nu te critica , deschide inima şi începe să doreşti să o scoti afară, să o laşi să se manifeste, să ai grijă de corpul tău, să nu îl mai compare cu a altor fete, să te iubeşti, să vindeci durerile din suflet şi să deschizi mintea ta.  

          Incepe să lucrezi cu tine la nivel profund şi energia ta feminină, senzualitatea o să apară de la sine!

 

Distribuie pe Social Media

About Author

Mihaela Balaceanu

Instructor de Yoga si Terapeut