Principiile Yoga şi modul în care sunt folosite în cadrul Yoga Clinic România

Asanele sunt orice postură corporală care este stabilă și confortabilă. Astfel, o poziție a corpului pentru a fi numită asana trebuie să îndeplinească două criterii: stabilitate și confortabilă. Orice poziție a corpului care nu este stabilă sau este inconfortabilă nu poate fi numită asana conform Yoga Patanjali. Astfel, asana înseamnă, în general, poziția corpului în care acesta poate rămâne nemișcat ( niscala) sau nemișcat, îi conferă un grad de confort (anudvijaniyam) și generează sentimente plăcute în minte. Liniștea într-o asana este comparată cu liniștea unui cadavru (mrtavat sthitah în literatura antică)

Pranayama este o tehnică străveche de respirație care provine din practicile yoghine din India. Implică controlul respirației în diferite stiluri și lungimi. Mai recent, a câștigat popularitate în lumea occidentală datorită numeroaselor beneficii pentru sănătate care provin de la practica pranayama.
Cuvântul pranayama provine din două cuvinte separate: prana și ayama. Prana se traduce prin respirație, în timp ce ayama are multe semnificații diferite, inclusiv expansiune, lungime și creștere.

Savasana – odihna este foarte importantă pentru minte şi corp. Savasana este modalitatea în care se termină toate orele de yoga ce aduce cu sine imagini de calm, odihnă și relaxare, de îndepărtare și uneori chiar de somn, în timp ce un corp bine exercitat și o minte relaxată ce se instalează în saltea la sfârșitul unei practici.  Este un moment în care sistemele noastre musculo-scheletice și nervoase integrează practica pe care tocmai am terminat-o; un moment în care stările de luptă-zburare sau înghețare care caracterizează majoritatea vieții noastre de zi cu zi ocupă locul în spate, iar mecanismele de odihnă și digerare din sistemele noastre nervoase parasimpatice ocupă locul șoferului; un moment în care sistemul nostru digestiv și imunitar funcționează cel mai bine; și, un moment în care mintea noastră devine mai calmă și mai limpede

O dietă minte-corp-suflet – Yoga Clinic Romania încurajează un stil de viaţă sănătos. Nu ne raportam ca stil de viata în “ a arata bine”, ci a integra alimentaţia ca beneficiu pentru corp şi nu plăcere culinară. Nu traim pentru a consuma ci pentru a supravietui şi oferim corpului ce are nevoie pentru a sustine viaţa. Fiecare corp este diferit, aspectul fizic nu este necesar ca a fi un prim principiu definitor al unui stil de viaţă sănătos. Putem să vedem persoane cu un aspect fizic optim dar care se infometează sau folosesc diverse substanţe pentru a se păstra în forma, cum de altfel putem să avem persoane cu un aspect fizic mai putin “fit” dar cu un stil de viaţă centrat pe sănătate minte-corp-suflet. Incurajez lipsa consumului de carne fiind o sursa care provine din mortea unei alte specii . Omul spre deosebire de regnul animalelor are potenţialul să aleagă sursa alimentatiei. Din experienţă proprie, având în vedere ca si eu am mâncat carne, pot spune că există o imensă diferenţă în raportarea la lumea înconjurătoare atunci când nu mănânci carne. Deşi sunt persoane care sustţin că alimentaţia cu carne sau fără nu influentează practica yoga , vă pot spune că 100% influentează practica yoga la nivel de curatenie sprituală şi mentală. Dacă ne gandim logic când mesteci rămăşiţele unui alt spirit, chiar şi de animal, energia sa te va cuprinde în mod direct. Pe lânga energie dacă ne mai gandim şi la chimicalele cu care sunt injectate animalele acum pentru a creşte repede să fie vândute parcă avem mai multe motive de a mânca mai putină carne sau chiar deloc. Nu judec sau condamn consumul de carne şi preparate din carne, fiecare individ are propriul drum şi propria alegere  în viaţă, toţi clienţii Yoga clinic Romania sunt onoraţi pentru fiecare alegere proprie şi nu influentează cu nimic desfăsurarea claselor de yoga. Este doar o încurajare pentru cine tinde către a fi vegetarian şi vegan.

Gândirea pozitivă şi meditaţia -Vedanta & Dhyana – Când vorbim despre gândirea pozitivă nu ne gândim la modul în care este mediatizată gândirea pozitivă motivaţională în modul american, ci lucrăm cu mintea noastră sa înceapă să perceapă pozitivul din viaţa inaintea negativului.

Distribuie pe Social Media

About Author

Mihaela Balaceanu

Instructor de Yoga si Terapeut

Post a Comment