Interviu cu Gabriela Neagu – Psiholog şi Tainer de Feminitate!

-Dezvoltare Personală – Despre Oameni –Interviu cu Gabriela Neagu Psiholog şi Tainer de Feminitate!

Cine este Gabriela Neagu ? Ne poți face o descriere a activităților tale?

  Este o întrebare generică, la care o să răspund pe scurt: sunt un cumul a ceea ce am experimentat, învatat despre mine şi integrat în aceasta viaţă. Ce este mai frumos decât să te redescoperi tu pe tine, pas cu pas, să intelegi cine eşti tu, care este misiunea ta pe acest pamant.

  Fiecare dintre noi jucăm mai multe roluri, la un moment dat in viaţă. Eu am experimentat toate aceste roluri: de femeie înainte de toate, fiica parinţilor mei, învatacel, sora, prietenă, soţie, iubită, mamă, antreprenor, etc. Dupa ce am aprofundat toate aceste roluri şi le-am integrat, mi-am dat seama ca ele sunt niste simboluri/arhetipuri, care mă ajută continuu să imi desavârşesc călătoria numită VIATA. Fiecare rol este important, în funcţie de valorile tale şi etapa în care eşti.

Cum influențează activitatea ta persoanele din jurul tău în viata de zi cu zi?

   Stim cu toţii ca, la un anumit nivel suntem interconectaţi, suntem parte a aceluiaşi sistem. De aceea, tot ceea ce facem fiecare poate influenţa întregul sistem. In calitate de psiholog, coach si trainer de feminitate, am mereu grija sa fiu cat mai prezenta in viata mea şi să am atenţia concentratată pe mine, pe ceea ce simt, ceea ce gândesc, pe acţiunile mele. Imi place să fiu propriul meu observator. Nu pot avea grijă de ceilalţi, dacă nu am grija de mine, in primul rând.

   Prin natura activităţii mele, din prezent, susţin femeile să-şi vindece rănile emoţionale din trecut, să se redescopere şi să-şi onoreze feminitatea, să meargă pe calea sa cea mai înaltă. Dacă o femeie este vindecată şi se conectează la propriul său potenţialul divin, din aceasta viaţă, ea contribuie la crearea unei lumi mai bune, la educaţia sănătoasa a copiilor, la menţinerea şi îmbunatăţirea relaţiei cu partenerul şi cu celalţi oameni, cu care se înconjoară.

Ne poți povesti un moment profesional cand ai simtit  ca ai adus la rândul tau acel plus de valoare în viata oamenilor?

   Am avut o clientă, acum câţiva ani, cu răni emoţionale profunde, care m-a impresionat cu povestea ei. Când a înţeles ca ea “nu este trecutul ei”, ci doar a fost o victima în anumite împrejurări, din viaţa ei, a fost atât de determinată, să iasă din vechea paradigmă, încât a lucrat intens cu ea, zi de zi. In prezent este într-o relaţie frumoasă, este pe cale să devină mamă şi lucrează la randul ei cu alte femei. Ce poate fi mai implinitor, decât să vezi rezultatele frumoase din viaţa clientilor tăi. Sa stii ca, intr-un anumit moment, ai fost acel ghid care i-a tinut de mana, pe calea spre obiectivele lor.

Cum simți că s-a schimbat omul Gabriela de când a plecat pe drumul dezvoltarii personale?

   Nu a fost atât de uşor să găsesc acest drum. Au fost momente când nu-mi placea ce văd, ce trăiesc în viaţa mea. Nu aveam curaj să schimb ceva, ba chiar mă resemnasem, cu privire la unele lucruri, pe care credeam că nu am cum să le mai schimb. Si, da, unele lucruri nu le putem schimba, dar putem să ne uităm altfel la ele, din alta perspectivă.

   Schimbările le faci când simti că nu mai poţi, la mine a fost decisivă această schimbare. Simţeam că aşa nu se mai poate, că ori rămân în acea situaţie şi mor puţin, câte putin, ori caută o alta cale şi să trăiesc atfel. Mă felicit pentru deciziile mele din acel moment, pentru că ele m-au adus în acest punct. A fost eliberator să iau viaţa de la capăt, iar asta mi-a dat forţa şi puterea să fiu femeia care sunt astăzi.

Care a fost intentia initiala cand ati început sa incepeti sa lucrați pe feminitate si daca aceasta s-a schimbat pe parcurs?

   Nu a fost o intenţie, a venit de la sine, pur si simplu aşa am simţit! Prin prisma experienţelor de viaţă, eram copleşită, de multe ori, simţeam că si cum am eşuat în viaţă. Dacă e să folosesc o metafora, aş spune că eram precum un tren care deraiase. Dar, am înţeles mai tarziu, că toate au fost doar spre binele meu cel mai înalt. Dumnezeu, mă pregatise pentru ce avea să urmeze. Prin urmare, m-a aşezat din nou pe sine, de data aceasta schimbându-mi macazul, dându-mi o altă direcţie, aceea de a fi în slujba semenilor. In prezent, trăiesc cu recunoştinţă, mă bucur din toata inima şi fac cu multă pasiune ceea ce-mi place. 

Ce înseamnă Emoțional Therapeutic Coach și cum aplicati in practica aceasta profesie?

   Perspectiva mea este sa lucrăm cu emoţiile noastre, să scoatem acele trairi, care ne influentează modul de gândire şi implicit comportamentele, in anumite momente. Toate tiparele mentale si emotionale, care “ruleaza pe pilot automat”, ne influenteaza foarte mult viata. Cand vindeci aceste tipare, cand traiesti constient, observand ce se intampla cu tine in interior, asta duce la propria vindecare holistica, pe toate planurile: fizic, mental, emotional, spiritual…iar asta este munca noastra permanenta cu noi insine. Poţi fi susţinut, îndrumat, dar nimeni nu poate face acestă munca interioară, în locul tău!

Din experienta dvs credeți că lumea poate fi schimbată?

   Fiecare om are propriul său univers în interiorul lui, care face parte din Macro Universul, de care ştim cu toţii. Asadar, pe deoparte, “lumea este fiecare dintre noi”! In acest context, fiecare putem influenţa într-o oarecare măsura lumea exterioară, pentru că suntem interconectati în acest “câmp divin”, deci, la nivel subtil, suntem UNUL. 

Dacă ai putea să schimbi lumea, cu ce ai începe?

    Aş începe cu exemplul meu personal! Ceea ce sunt eu, în interior, se reflectă  şi în afara mea! Dacă eu ma schimb, “lumea mea exterioara” se schimba. Raspunzand intrebarii tale, pot sa spun, ca rolul meu este sa lucrez cu mine sa devin mereu o variantă cât mai bună şi acea oglindă, care să le reflecte celorlalţi, darurile din interiorul lor.

 Un gând bun pentru cititori:

   Gândul pe care îl transmit acum, pe final, este să fiţi cât mai conştienti de viaţa voastră, de oamenii care vin către voi, să înţelegeti că rolurile lor, uneori ingrate, sunt importante. Ei sunt doar nişte “profesori” care vă “predau” experienţe şi lectii preţioase,în călătoria aleasă de sufletul vostru, în această viaţă. Fiţi recunoscători, fără să mai judecaţi sau să vă ataşati de ceva sau de cineva. Suntem doar simplii “călători” prin Univers.

 

 

Distribuie pe Social Media

About Author

Mihaela Balaceanu

Instructor de Yoga si Terapeut

Post a Comment