Interviu cu Andreea Tudor – Trainer de public speaking!

– Dezvoltare Personală – Despre Oameni –Interviu cu Andreea Tudor – Trainer de public speaking!

Cine este Andreea de la Public speaking cu Andreea Tudor?

Sunt om înainte de toate, cu calități, cu defecte, care învață continuu, fie în mod voit sau nu, prin experiențe  Am absolvit Facultatea de Sociologie și Comunicare și Masteratul Gestiunea Campaniilor de Imagine. Am lucrat o perioadă în domeniul marketingului, am fost prezentator TV, iar acum lucrez în domeniul recrutării, în zona IT și sunt trainer de public speaking.      Organizez traininguri și cursuri: cursuri de dicție, de captarea atenției, de limbaj nonverbal, de gestionare a emoțiilor, de încredere în sine, de structurare a discursului, tot ce ține de public speaking. Nu am fost dintotdeauna dornică să vorbesc oamenilor, ba din contră, aveam emoții, simțeam cum inima parcă sare din piept, iar pulsul depășea ritmul normal. Asta până într-o zi în care mi-am spus că este nevoie de o schimbare. Sigur, schimbarea nu a venit peste noapte așa cum mi-aș fi dorit, ci treptat, prin activitățile la care am luat parte.

Ne poți face pe scurt o descriere a activităților tale?

Cursurile pe care le putem face sunt cursuri din care învățăm să structurăm discursuri și primim feedback constant, iar la viitoarele întâlniri să integrăm ce am învățat. Sunt cursuri de dicție, în care ne antrenăm vocea, o modelăm în funcție de ce dorim să transmitem. Cursuri de limbaj nonverbal, de conștientizare a emoțiilor, de gestionare a lor, cursuri de încredere în sine, unde aflăm ce credințe stau în spatele temerii de a vorbi în public, cursuri de comunicare asertivă și pentru anumite situații specifice precum: înregistrare podcast/apariții TV etc. Consider că fiecare curs ajută în felul lui. Fie că este individual, loc unde ai timp să aprofundezi mai mult situațiile personale, fie că este un curs în grupă, unde se pot întâmpla multe lucruri faine, pentru  că înveți de la ceilalți participanți și primești feedback-uri mai multe, nu doar de la trainer.

`           Este important să știi să comunici, oriunde te-ai afla, în orice mediu, fie el personal sau profesional. Cursurile de public speaking oferă încredere în abilitățile proprii și sunt esențiale pentru dezvoltarea personală. „Cea mai mare greșeală pe care o poate face cineva este să îi fie frică să greșească” – Elbert Hubbart

Cum influențează activitatea ta persoanele din jurul tău în viața de zi cu zi?

De regulă fac distincţia dintre muncă şi viaţa personală, astfel ca nu fac observaţii sau nu punctez lucruri când nu-mi este solicitat. Mă comport normal în conversaţii.

Stiu că ai multe momente profesionale în care ai adus plus de valoare în viața oamenilor. Ne poți povesti unul dintre aceste momente?

Sunt foarte multe exemple. Oameni care “fugeau” de camera, nu voiau nici sa auda, aveau cele mai negre scenarii cand era vorba de filmari, videoclipuri, discursuri, iar acum iubesc sa faca asta, ajutandu-si propria afacere.  Alt exemplu, o doamna introvertită, nu voia să iniţieze conversaţii, nu ştia cum să înceapă o discuţie, cum să abordeze lucrurile, iar acum face asta în tot felul de context. Schimbări sunt. Ne sunt necesare: timpul, răbdarea şi aplicarea. Este un întreg proces.

Crezi ca dezvoltarea personală ar putea să existe fara experienţa vorbitului în public? Crezi că avem nevoie şi de evoluție spirituală în dezvoltarea noastră?

Consider că sunt interconectate. Este nevoie să te cunoşti şi să cunoşti (lucruri) să poţi vorbi în faţa altor oameni.  De asemenea, planurile fizic, mental, spiritual ar fi de dorit să fie aliniate, echilibrate, să putem să-i inspiram pe cei din jurul nostru, să le vorbim, să transmitem valoare.  

Dacă ai putea să schimbi lumea, cu ce ai începe?

Daca aş putea să schimb lumea, aş începe cu mine. De astfel, cum am şi început, cu temerea mea de a vorbi în public. Cu încrederea in mine. Că pot face faţă situaţiilor, că am emoţii dar ele mă ajută, sa pot interacţiona cu uşurinţă, entuziasm şi fără teamă, lucru pe care îl şi fac împreună cu cursanţii si ei, la randul lor, devin astfel încrezatori.

Un gând bun pentru cititori . Unde poate fi găsită Andreea de la Public speaking cu Andreea?

Las unul dintre citatele mele preferate: “Nu trebuie sa vezi intreaga scara, pur si simplu- paseste!”Actioneaza, fa lucruri mici, cu pasi marunti, zi de zi, iar rezultatele vor aparea.                        

De asemenea, daca ai nevoie de un feedback, cursuri, indrumare, scrie-mi pe pagina https://www.facebook.com/publicspeakingcuandreea/  sunt la un mesaj distanţa.

Distribuie pe Social Media

About Author

Mihaela Balaceanu

Instructor de Yoga si Terapeut

Post a Comment