Şi yoghinii au nevoie de terapie

       In yoga ca şi în toate celelalte activităţi şi profesii există frici, invidie şi temeri, că celălalt este mai bun, că puţinii oameni deschisi pentru yoga se vor reorienta, există reţineri şi cuvinte frumoase trimise pentru contexte sociale, există goană după bani şi lupta pentru ei. Poate vor există persoane care se vor supăra pe mine ca scriu asta, dar asta e! Si rândurile mai puţin placute fac parte din viaţă şi evoluţie.

De ce exista asta în o lume unde armonia şi pacea ar trebui să fie aşezată?

Pentru ca intenţiile sunt diferite!

     In toate acţiunile şi alegerile noastre avem la bază educaţia primită în copilărie, propriile traume acumulate de-a lungul vieţii şi blocaje. Iţi poţi reface perspectiva vieţii, poţi schimba alegerile de zi cu zi, îţi poţi schimba comportamentul, dar doar atât timp cât conştientizezi că este greşit, că există un blocaj şi că se lucrează terapeutic real pe traume. Ca să poti să întelegi mai bine cele 8 elemente ale practicii yoga trebuie sa mergi la psihoterapie. Da! Oricat de ciudat sună, avem nevoie toţi de aşa ceva! Practica yoga va fi necesară zilnic în viata unuia . Nu trăim într-un templu neatinşi de facturi, rude, mediul înconjurator ş.a., ci tot tot Georgica , Mihaela, doamna sau domnul X din Romania esti, cu amintirile, iubirile si memoria emotională pe care ai format-o intr-un trecut al tau, doar că ai adoptat un alt stil de viaţă, o altă mentalitate şi cauţi să îţi alegi singur/ă propriul mod de a vedea lucrurile, de a transmite mai departe şi dacă eşti instructor şi de a forma şi a ajuta. Nu devine nimeni peste noapte indian, dar preia din mentalităţi, gândiri şi uneori are nevoie de  susţinere pentru a întelege diversitatea. Ca sa poţi să îmbini propriile aspiratii, gânduri, reorientări în viaţă, în primul rând trebuie să le accepţi şi să le conştientizezi pe cele vechi. Ideea este amplă, controversată şi plină de fel şi fel de răspunsuri, dar rezultatul este unul singur, daca vrei să fii ghid în formarea altui suflet, este necesar să lucrezi constant la evolutia ta., valabil pentru toate persoanele care lucrează terapeutic cu alte persoane. Nu există evoluţia mea este mai bună decât a celuilalt, dacă gândesti asta mai ai de lucrat! Fiecare are rolul sau în Univers şi spaţiul său. De aceea fac psiho-yoga, deoarece logic ar fi că nu pot exista una fără cealaltă! Când există prea multă spiritualitate bruscă în raport cu viaţa fizică aceasta sperie, când există prea multă raportare la fizic mintea se blochează şi în ambele ai tendinţa să fugi, să respingi ceea ce e nou şi nu întelegi, când lucrezi doar pe imagine blochezi creşterea personală şi nu faci decât să gâdili traumele personale ale participantilor.

 Yoghin sau nu, toţi avem nevoie de terapie! Dacă fiecare o mar face psihoterapie, terapeuţii s-ar întrece între ei să fie mai buni şi nu ar mai exista războie şi rău în lume.

Totul ţine de intenţie!

Distribuie pe Social Media

About Author

Mihaela Balaceanu

Instructor de Yoga si Terapeut

Post a Comment