Scrie o scrisoare copilului din tine – Una din cele mai bune tehnici, prin care poti obtine iubirea de sine!

              Copilul din interior, este acolo si iti vorbeste mereu prin toti pasii pe care ii faci, prin cum te raportezi la viata ta si la oamenii din jurul tau, acele parti din tine care nu au fost inca descoperite, pe care nici tu nu le stii ca exista. Noi adultii spunem ca suntem oameni mari si stim mai bine, dar de multe ori nu ne stim pe noi bine.

           In primul rand ceea ce este neaparat necesar sa intelegem este ca felul in care parintii nostrii ne-au pozitionat in viata lor si tratat, Acela este felul in care ne iubim pe noi adulti si cum ne pozitionam in propria noastra viata. Iubirea de sine este de fapt raportata la modul in care mama sau tata ne-a oferit iubire, forma cea mai inalta a iubiri pe care o cunosti este cea pe care ai primit-o in copilarie cel mai mult. Daca tot ce scriu aici ti se par aberatii sau nu intelegi ce vreau, sa spun, atunci incepe prin a scrie copilului din tine, ce vrei tu, cand te simti pregatit, chiar daca nu stii ce, inceputul se va asterne exact asa cu ce este necesar pentru tine, cand consideri ca poti si fara a duce la extreme sau a face obsesie din asta.

Copilul din tine se va transforma intr-o parte din tine careia ii vei putea spune tot ce nu ai apucat cand erai mic/a, ce ai fi vrut sa ti se spuna sau poate vrei sa ii arati unde te situezi in prezent. De obicei femeile sunt cele care isi ofera, mai usor acces la calea sentimentelor, dar pas cu pas si cu dorinta si barbatii au dreptul sa isi cunoasca partea lor de dezvoltare si relationare cu sine insusi. Asta nu te face mai putin barbat, ci te face mai constient de cine esti tu cu adevarat, daca ai copii este chiar si mai sanatos pentru ei, deoarce tu in calitate de parinte, daca esti deschis si cunosti cat mai mult, relationezi bine cu propria persoana, vei stii cum sa directionezi pozitiv si propriul copil.  Exercitiul copilului interior este o cale de acceptare a propriei vieti, de imbratisare si asa poti sa descoperi iubirea de sine, poti sa descoperi de inseamna pentru tine si de unde sa incepi sa o dezvolti mai mult. Asta inseamna si Dezvoltare Personala, sa lucrezi cu propria persoana, sa cresti treptat si asumat, sa vezi care iti sunt blocajele si constant sa incerci sa le imbunatatesti. Cunoasterea inseamna putere, dar atentie, nu mereu este usor de obtinut. Drumul cunoasterii aduce uneori si obstacole, atunci cand se intersecteaza cu propriile frustrari si lucruri nerezolvate din trecut sau prezent. Scrie-I copilul interior, azi un text, maine o pagina, poimaine nimic, peste o luna un adevarat roman, ceea ce simti tu ca vrei si ca poti.

           Sunt persoane in jurul tau care nu sunt de acord cu asta? Si ce legatura au ei cu tine, ca individ si ca experiente, ca trairi, ca dureri sau fericire? Negarea lor reprezinta propriile traume sau mecanisme de aparare, pe care numai respectivele persoane si le pot rezolva individual. Tu poti sa alegi sa faci asta in linistea proprie, chiar si in cele zece minute cu tine. Cu cat ii scrii cu atat o sa vezi ca unde era respingere, va veni intelegere, unde era tristete, va veni empatie, unde au fost lipsuri, se vor umple cu iubirea de adult, acceptarea si constientizarea etapelor asa cum au fost sa fie. O nota importanta de retinut, daca sunt persoane care au suferit trauma puternice in copilarie precum abuzuri sau alte problem, recomand exercitiul sa fie facut alaturi de un psihoterapeut drag tie.

      Iubirea de sine daca nu a fost oferita in trecut asa cum ti-o doresti acum sau cum crezi ca este, o poti trezi tu, ea se invata si toate incep prin exercitiu. Nu uita, ca mecanismul creierului este de a se apara , el inregistreaza momentele negative inaintea celor pozitive, doar prin exercitiu constant poti invata, cum sa comunici in adevaratul sens al cuvantului cu propria persoana, cum sa te accepti si cum sa iti pastrezi echilibrul in viata de adult. Sa ne iubim mai mult!

Distribuie pe Social Media

About Author

Mihaela Balaceanu

Instructor de Yoga si Terapeut

Post a Comment