Oricat de mare este iubirea, tot trauma castiga!

Oricat de mare este iubirea si oricat de bun este sexul, daca nu exista comunicare, armonie si exista multe traume nerezolvate, viata devine mai grea. Daca mintea este in cusca, sufletul sta intre gratii si nu are voie sa se manifeste la adevarata sa autenticitate.

Siguranta emotionala in cuplu este cel mai de pret lucru pe care il putem avea in viata de zi cu zi, te inalta, te cuprinde si iti da voie sa cresti.  Eu iti ofer atat bine, imi completezi si tu mai bine si pas cu pas ne acceptam si sustinem reciproc. Cand exista prea multe traume si ganduri neexprimate, intentii ascunse sau manipulari apare toxicitatea. Nu mai esti interesat de iubire si de cuplu, ci de propriul tau bine si de cum sa iti mai iasa ceva cum iti doresti, Celalalt devine ca o piesa de puzzle si pasiunea se transforma in suferinta. Daca si modelul parental a fost unul cu certuri si rautati reciproce, iar tu nu ai lucrat pe vindecare, oglinda ta, va cere vindecarea in relatia in care esti, caci cele mai urate cuvinte si lucruri care dor si nu au fost  vindecate din viata de copil, vor apare si reapare in relatia ta de adult, pana se vor vindeca si se vor elibera. Avem nevoie sa acceptam ca dincolo de mintea noastra lucrurile pot sta altfel, ca iubirea nu muta munti si ca daca nu facem dezvoltare personala cu noi, alaturi de peroane de specialitate, iubirea se poata trasforma in durere si durerea atrage cu sine alte experiente neplacute. Atragi ceea ce esti si ne alegem oamenii de langa noi dupa ceea ce avem in interior. Sufletul are nevoie de acel suflet ca sa creasca in viata asta. Daca ambele suflete cer vindecare emotionala, energetica si karmica atunci sejurul lor impreuna este un vis pe pamant. Daca unu respinge ideea sau amanadoi o resping, vor avea o relatie grea vibrational cu experiente traumatizante sau se vor desparti si vor cauta alti parteneri care sa le oglindeasca durerea din interior de care nu vor sa se desparta. Mereu este o alegere sa vindeci si sa elimini golul interior sau sa il ti ca atasament si sa il cauti si la cei din jur. 

   De multe ori m-am tot intrebat personal daca exista iubire adevarata neconditionata si daca aceasta este, la ce varsta ajunge sa apara si cand putem spune ca suntem maturi emotional si capabili sa oferim iubire neconditionata si sincera?! Dar este o intrebare retorica, caci fiecare corp uman are si un corp emotional si fiecare isi are propriul drum si proces in viata, sunt oameni care nu-l gasesc niciodata si oameni care il simt si il urmeaza de la sine. Daca nu ne vindecam traumele, acestea ne vor conduce viata si toate relatiile pe care le avem, inclusiv cele profesionale sau sociale. 

Distribuie pe Social Media

About Author

Mihaela Balaceanu

Instructor de Yoga si Terapeut

Post a Comment