Interviu cu Vasile Scarpet – Consultant şi Terapeut Ayurveda!

– Dezvoltare Personală – Despre Oameni – Interviu cu Vasile Scarpet – Consultant şi Terapeut Ayurveda!

Cine este Vasile Scarpet?

Bună ziua! Mă numesc Vasile Scarpet, sunt lector, consultant şi terapeut ayurveda încă din anul 2009. Ca formare de baza, sunt profesor de istorie, absolvent al Facultatii de Istorie din cadrul Univ. Ovidius din Constanta, promoţia 1997. Imi place să împărtăşesc din cunoaşterea mea, spre folosul oamenilor care recurg la soluţiile naturale, pentru autocunoaştere sau a preveni si a trata diferite probleme de sănătate. 

Ne poți face pe scurt o descriere a activităților tale?

Activitatea mea consta in a preda cursuri diverse de ayurveda ( notiuni de baza, nutritie, masaj ayurvedic, etc), consultatii ayurvedice personalizate si terapii specifice, in special detoxifiere si masaj ayurvedic, sedinte de yoga traditionala, etc. 

Cum influențează activitatea ta persoanele din jurul tău în viața de zi cu zi?

Imi place să cred că le oferă soluţii naturale, precum şi o stare de sănătate şi optimism care sa îi ajute să aibă o existenţă fericită şi armonioasă.

Cum ai ajuns să aduci Ayurveda in viaţa ta?

Există aceasta preocupare pentru terapiile naturale inca din anii 90, dar a inceput să capete contur incepand cu anul 2005, când am început să frecventez cursurile de Ayurveda şi Yoga ce se organizau în oraşul Timişoara, unde mă mutasem de curând. Si astăzi, citesc şi ofer la rândul meu informaţii utile oamenilor dornici de transformare veritabilă. 

Poate fi aplicata Ayurveda în amestec cu mâncărurile tradiționale românești?

Bineinteles, Ayurveda chiar subliniaza faptul că putem folosi remedii din diferite traditii pentru starea noastră de bine, scopul fiind acela de a educe oamenii într-o stare de echilibru şi armonie, denumită Svasthya în tratatele ayurvedice, parametru care nu indică doar absenta bolii, ci o reală stare de bunăstare globală.

Ne poate ajuta Ayurveda în vindecarea anumitor probleme de sănătate?

Bineinteșes. Sistemul Ayurveda, extraordinar de complex, ne oferă soluţii extrem de eficientă pentru starea noastră de bine. Amintesc doar câteva- stres, anxietate, probleme de lipsă a atenţiei, probleme lombare, hormonale, cardiologice, de infertilitate,etc.    

Există o legătură energetică între ceea ce mâncăm și corpul uman?

Desigur. Conform Ayurveda-ei, fiecare aliment are o anumită încărcătura energetică şi vibratională, care influentează starea noastră predominantă. De aceea, este cu atât mai necesar să consumăm alimente cu vibratie înaltă, ca cele neprelucrate termic, cereale, fructe, legume, lactate, verdeţuri, condimente, etc. 

Natura poate fi cel mai bun aliat. Există vreun produs pe care ni-l recomandați să îl folosim zilnic pentru sănătatea noastră?

Dintre plamtele indiene, recomand Ashwagandha, o planta renumită pentru rolul sau asupra sistemului imunitar şi a stării de calm, atât de necesare, mai ales în zilele noastre.

Probabil ai multe momente profesionale în care ai adus plus de valoare în viața oamenilor. Ne poți povesti unul dintre aceste momente?

Sunt numeroase cazuri în care cei care au apelat la mine au simţit o stare de bine, dacă au aplicat ( lucru esenţial) recomandările  primite în cadrul consultaţiilor ayurvedice personalizate. 

Dacă ai putea să schimbi lumea, cu ce ai începe?

Ideea de bază este aceea că rolul nostru suprem este să ne autocunoaştem şi să ne armonizăm, contribuind astfel la crearea unei lumi mai armonioase. Dacă aş începe cu ceva, as începe cu educarea oamenilor, fără prejudecati şi autolimitări de multe ori moştenite.

Un gând bun pentru cititori 

Vă doresc să incepeti prin a vă cunoaşte cu adevarat, să vă apreciaţi şi să oferiri din această stare de armonie şi celor din jurul vostru. 

Unde poate fi găsit Vasile Scarpet?

Pot fi găsit pe Facebook- Vasile Scarpet, unde aveţi numeroase informaţii despre ayurveda, terapii ayurvedice, cursuri, sfaturi pentru o viaţă sănătoasă, etc. De asemenea, la nr. de telefon 0725 081061.

Distribuie pe Social Media

About Author

Mihaela Balaceanu

Instructor de Yoga si Terapeut

Post a Comment