Interviu cu Oana Podaru – Coach, trainer, terapeut și mentor!

Dezvoltare Personală  – Despre Oameni – Interviu cu Oana Podaru – Coach, trainer, terapeut și mentor!

Cine este Oana Podaru?

  O femeie care s-a redescoperit pe sine, sunt o iubitoare de viață, de frumos și de oameni.

Ne poți face o descriere a activităților tale?

  La nivel profesional sunt Coach, trainer, terapeut și mentor. Ajut oamenii să crească, să evolueze în viața personală și business prin depistarea și înlăturarea blocajelor mentale, emoționale și energetice. Iar pentru asta îmbin coaching-ul cu alte tehnici de lucru direct cu subconștientul, plus abordări holistice. Îmi place să spun că astfel deblocăm potențialul maxim al fiecărui client deoarece lucrăm pe toate aspectele ființei umane, în totalitatea sa.

Cum ai ajuns să alegi această zonă de dezvoltare?

  Dintotdeauna am zis că ea m-a ales pe mine de fapt. Printr-un context dificil de viață am fost ghidată către o reconversie profesională totală și o transformare de mod de viață. Practic această “zonă de dezvoltare” mi-a salvat viața și de atunci am știut că o să dau mai departe. Știu și simt că e ca o menire, asumată cândva demult iar sufletul meu o recunoaște în fiecare zi.

Cum influențează activitatea ta persoanele din jurul tău în viata de zi cu zi?

   Sincer, cred că am fost și sunt o inspirație pentru toate persoanele din jur care mă știau înainte și mi-au văzut transformarea. Sunt exemplul viu că îți poți schimba viața la 180 de grade. Și cu siguranță sunt o persoană mai mișto și în compania căreia stai de drag. Cu prietenii fac coaching gratis haha:))

Ce înseamnă coaching și ce ne poti spune de amploarea de care se bucură în ultima perioadă în România?

  Coaching-ul înseamnă să fii ghidat să vezi lumina din tine, calitățile și resursele tale infinite, atunci când tu singur nu le vezi. Înseamnă redescoperire de sine și o recăpătare a puterii interioare personale. Practic un coach te ajută să vezi cât de genial ești de fapt și câte poți oferi lumii. Mă bucur enorm că ia amploare și cred cu tărie că va fi în următorii ani și în România la fel de normal ca și mersul la doctor când ai o problemă. Pentru că e la fel de necesar și poate mai util și e o investiție în tine pentru toată viața.

Care sunt criteriile de a alege un Coach bun?

  Aici e o perspectivă subiectivă. Eu aș alege și am ales întotdeauna experții cu care am lucrat la rândul meu din 2 criterii – cea de expertiză și cunoaștere, adică să aibă studiile necesare și să fie profesionist “cu diplomă”. Și al doilea aspect e latura umană care pentru mine contează enorm, gradul cu care rezonez cu acel om, povestea lui, viziunea și energia pe care mi-o transmite. De fapt, asta e puțin mai important, cred, decât expertiza.

Povestește-ne te rog de blocaje emoționale și cum le putem elimina.

  Emoțiile sunt o formă de energie. Atunci când noi le-am tot reprimat, evitat și băgat sub preș pe cele mai neplăcute, pentru că așa am fost învățați de mici, e o cantitate atât de mare stocată în câmpul nostru energetic încât de multe ori se formează aceste blocaje și chiar apar somatizări în corp prin diverse boli.

Ca să ne eliberăm de blocaje, mai întâi e nevoie să le conștientizăm, să ne uităm ce emoții sunt acolo și să le dăm voie să fie. Ele de fapt abia așteaptă să fie eliberate și dacă le dăm atenție și puțin spațiu, se duc. Putem oricând “renunța” la ele. Însă când e vorba de emoții acumulate pe perioade lungi de timp, procesul poate fi mai greu și dureros, de aceea e recomandat să ceri ajutor specializat care să te susțină. Chiar și eu practic cu clienții niște tehnici de eliberare emoțională foarte puternice care fac diferențe enorme în viața lor.

Un gând bun pentru cititori :

  Ascultați-vă mereu sufletul, acea intuiție interioară care îți arată mereu drumul tău autentic. Și investiți în voi și în dezvoltarea și evoluția voastră personală – e cea mai mare dovadă de iubire de sine și ceva cu care rămâneți veșnic.

Unde o putem găsi pe Oana Podaru? 

  •  Pe Facebook cont personal Oana Podaru și pe pagina Oana Podaru Coach & Theta Healer.
  • Pe Instagram, Tiktok @lifecoach.oanapodaru
  • Și pe site-ul meu www.oanapodaru.ro
Distribuie pe Social Media

About Author

Mihaela Balaceanu

Instructor de Yoga si Terapeut

Post a Comment