Ce sunt chakrele?

Cele 7 chakre principale

      Chakrele sunt adesea menționate ca o parte a practicii yoga și folosite pentru a descrie modul în care energia „se mișcă” în corp. Ele sunt menționate istoric încă din anul 600 î.Hr. de Yoga Upanishads. Numele „chakra” este cuvântul sanscrit “pentru roată, deoarece se spune că sunt forțe de învârtire ale energiei în corp

         Sa credem sau nu in chakre? Doar propria experienta prin stimularea propriei energii atunci cand lucram la sala iti poate da acest raspuns. Ca vorbim chakre, ca vorbim de meridiane, ca lucram cu reiki sau orice alta forma de terapie energetica pe care lumea moderna nu o intelege sau nu vrea sa o inteleaga din varii motive, un lucru este cert, toate se bazeaza pe centrii energetici ai corpului. Suntem energie si totul in jurul nostru este energie! Chakrele corespund centrilor nervoși șiorganelor majore din corp și fiecare dintre cele șapte chakre se corelează cu diferite abilități, expresii și tipuri de sănătate, blocaje la nivel constient sau inconstient.

Chakra Bazala – Muladhara Chakra – corespunde plexului pelvic si coccisului (osul de la baza coloanei vertebrale), controleaza reproducerea, excretia, regleaza echilibrul (fizic si psihic)

Chakra Sexuala – Chakra Swadisthana – Este situată la aproximativ un centimetru și jumătate deasupra bazei coloanei vertebrale. Nervii chakrei swadisthana acţionează asupra sistemului reproducător.

Chakra Ombilicala – Manipura Chakra – Punctul declanșator se află pe coloana vertebrală, în punctul opus ombilicului (lângă a patra vertebră lombară).

Chakra Cardiaca – Anahata Chakra – Este situată în centrul pieptului, aproape de inimă Sediul Sinelui Divin (Atma )

Chakra Laringe – Vishudda CHakra –  Punctul declanșator se află în zona cervicală a coloaneivertebrale (în apropierea celei de-a patra vertebre cervicale). Zona de reflecție este plexul carotid (în regiunea mărului Adam și a glandei tiroide)

Chakra Frontala – Ajna Chakra – este asociată cu lumina și iluminarea. Porți înțelepciunea în tine, o „lumină”, care îți poate lumina calea. Când atingeți chakra Ajna, aveți o mai mare conștientizare a lumii din jurul vostru și ochii tăi sunt cu adevărat deschiși

Chakra Coroana – Sahasrara Chakra – Acest centru energetic îți controlează conexiunea cu spiritul, precum și simțul tău de conștiință universală, înțelepciune, unitate și autocunoaștere.

Distribuie pe Social Media

About Author

Mihaela Balaceanu

Instructor de Yoga si Terapeut