Tipare de gândire preluate generațional despre învăţat, cursuri sau facultăţi

          Anumite tipare de gândire preluate generațional sunt adânc înrădăcinate în subconștient şi se transmit din generație în generație fără ca noi sa le conștientizăm. România cu bune cu rele încă este o ţară unde învățământul este ieftin sau gratuit față de alte ţări unde este extrem de greu să ramai în școală. Invățământul învechit din România ne păstrează și după ce terminam în mentalitatea veche a înaintaşilor noștri, dar avem opțiuni și variante de unde alege. Noi față de ei, avem de unde alege și multe alte oportunități. Totul este să vrem!

        Pentru a veni cu o schimbare in viata noastră şi a celor din jur trebuie să aducem o schimbare a abordării de la eternal negativ spre pozitiv, de la “uite câte cursuri se fac peste noapte şi toţi influencerii online” la uite câte opţiuni de a găsi informaţii am si am de unde alege cursuri şi tabere de dezvoltare. Hai să găsesc ce este mai bun pentru mine”

       Harta Mentală preluată generational in raport cu învăţatarea, cursuri sau facultăţi este astfel:

  • Alegeri şi situaţii din trecut – explozia aparitiei facultatilor si a multiplelor specializari care nu au avut aplicabilitate in nimic din Piata Reală. Valul de studenţi de toate varstele inscrisi pentru a face cursuri sau facultaţi. Alegerile lor nu au fost facute in acord cu gandirea, potentialul si realitatea lor.              
  • Gândire preluată şi menţinută şi în prezent – şcoala este degeaba, şcoala nu mai e ce era, nu mai are rost să faci facultatea sau să înveţi, la ce să faci cursuri ca oricum nu ţi se măreşte salariul. Dezvoltarea personală devine un mit.

    Ca să ştergem aceste progrămări subconştiente preluate este nevoie să le constientizăm mai întâi şi să lucram pas cu pas spre descoperirea noastră cu deschidere şi interes pentru evoluţie.

     Este normal şi indicat să cauţi să creşti şi să te dezvolţi indiferent de vârsta pe care o ai. Lumea evoluează, tu evoluezi şi îţi schimbi dorinţele şi nevoile, şi la fel şi dezvoltarea personală trebuie sa fie continuă.

     Un mic mesaj video pe Youtube pentru tinerii la inceput de drum il poti gasi pe canalul meu de Youtube Yoga si Dezvoltare Personala cu Mihaela Balaceanu –  https://youtu.be/V2JtZxdICes  

Distribuie pe Social Media

About Author

Mihaela Balaceanu

Instructor de Yoga si Terapeut

Post a Comment