De multe ori intalnim oameni peste 30-40 de ani imaturi emotional. Oameni care au ramas blocati emotional in anumite etape ale copilariei, pe care nu au reusit sa le depaseasca. Atentie! A fi imatur este diferit de a -ti lasa copilul interior sa se joace ocazional cat sa fie trezit, acceptat si auzit.
Oamenilor imaturi din punct de vedere emoțional le lipsesc anumite abilități emoționale și sociale și au probleme în relaționarea cu alți adulți. Unele comportamente pot fi un semnal că ai de-a face cu o persoană imatură emoțional:
Comportament impulsiv si instabil – Adulții imaturi din punct de vedere emoțional nu au învățat să-și frâneze impulsurile, spun lucruri fara sa gandeasca si actioneaza in moduri antisociale
Solicitarea atenției – . Adulții imaturi emotional actionează in moduri negative pentru a atrage atentia asupra lor. Au nevoie să fie admirati si mereu să li se arate că sunt văzuti si că li se oferă atentie, exact precum sunt acei copii mici care se plictisesc dacă nu le oferi atentie.
Numire și agresiune. Actiunile lor si comportamentul se bazează pe manifestări infantile de temperament precum copiii din curtea scolii care se striga si urla unii la altii pentru a-si arata dominarea
Nu au relatii romantice sănătoase. Nu pot menține o relație romantică stabilă și pe termen lung. Foștii parteneri ajung să-i devină dușmani sau noi tovarăși de joacă. Evitare. Este posibil ca oamenii imaturi din punct de vedere emoțional să nu aibă o idee bună despre viitor sau cum să-l planifice. Refuzul de a-și asuma responsabilități semnificative, cum ar fi relații angajate, cariere sau investiții, cum ar fi dreptul de proprietate, sunt semne de evitare a responsabilităților. Oameni ca acesta ar putea lăsa pe alții să aibă grijă de ei mult dincolo de punctul în care ar trebui să fie autosuficienți. Acesta este uneori numit sindromul Peter Pan, după personajul fictiv care nu și-a dorit niciodată să crească.
Narcisism. O fațetă esențială a maturității este capacitatea de a se gândi la nevoile și sentimentele altor oameni. Oamenilor imaturi par să le pese doar de ei înșiși. Nu le plac compromisurile și nu vor să țină cont de ideile altora. Întotdeauna vor să aibă propriul lor drum.
Cand rămanem blocati in etape ale copilariei, suntem conectati mental si emotional inconstient la acea etapă, si ea se va manifesta in viată pană la bătranete, dacă nu facem terapie ca să putem să depăsim acel moment. Motivele blocajelor pot fi atat de multe si de vaste si dureroase, incat mintea constienta poate sa respinga din start gandul că ar exista o problemă. Astfel, ramanem blocati pana la batranete si viata noastra se modeleaza dupa acel blocaj. In loc sa crestem mai mult stagnam, desi anii trec.
Te astept, să descoperim impreună drumul către tine 0725512240 – programări Whatsapp