Manipura – Chakra Plexului Solar

Manipura – Punctul declanșator se află pe coloana vertebrală, în punctul opus ombilicului (lângă a patra vertebră lombară).

Manipura” înseamnă o bijuterie strălucitoare. Bijuteria sau calitățile asociate cu această chakră întăresc sistemul digestiv și diafragma. Plexul solar se concentrează pe puterea și autonomia metabolismului. Elementul pentru plexul solar este focul. Activarea focului la o temperatură moderată a corpului ajută la digestia alimentelor. Reprezinta culoarea galbena care aduce stralucire si echilibru energetic.

Element asociat: FOC Mantra: RAM

Acest centru energetic este asociat cu stima de sine, simțul scopului, identitatea personală, voința individuală, digestia și metabolismul

Este asociată cu impulsul predominant de a căuta puterea, atenția, poziția socială și faima. Preocuparea primordială a ființei umane la nivelul conștiinței chakrei manipura este dobândirea identității în lume, puterea personală, recunoașterea și faima.

Semne fizice

Când chakra buricului nu este aliniată, pot apărea probleme digestive. Această nealiniere se poate manifesta în corpul fizic într-o varietate de moduri,
inclusiv:

 • Procesarea necorespunzătoare a nutrienților
  – Constipație
  – Sindromul bolului iritabil
  – Tulburari de alimentatie
  – Ulcere
  – Diabet
  – Probleme cu pancreasul
  – Boală de ficat
  – Boli ale colonului

Semne mentale
– Dificultate în exprimarea, abil de sine
– Comportament agresiv, excesiv de rigid sau controlant
– Rapid la mânie
– Mentalitatea unei victime
– Lipsa de direcție
– Senzație de frică sau lipsă de curaj
– Stima de sine slabă
– Senzații de stagnare sau inerție

Elementul foc este reprezentat în corp ca căldură sau Agni în plexul solar. În centrul corpului fizic și astral, Chakra Manipura atrage prana și gestionează această energie vitală pentru a echilibra corpul și mintea. Focul excesiv, energia excesivă în Chakra Plexului Solar pot crea reacții impulsive precum furie și agresivitate, care este un semn al chakrei blocate.

Activarea Chakrei Manipura cultivă dorința de a obține o perspectivă asupra înțelegerii puterii, individualității și identității. La unii oameni, o chakră a plexului solar nealiniată poate provoca o provocare în exprimarea de sine.. La unele persoane, se manifestă ca un comportament excesiv de rigid sau de control. La alții, generează o mentalitate de victimă, nevoință și lipsă de direcție sau stima de sine pentru a se ridica și a lua măsuri pozitive.

Distribuie pe Social Media

About Author

Mihaela Balaceanu

Instructor de Yoga si Terapeut

Post a Comment