Interviu cu Mihaela Avram- Career & life Coach

-Dezvoltare persona -Despre Oameni- Interviu cu Mihaela Avram- Career & life Coach – coachingdinpasiune.ro

Cine este Mihaela Avram?

Mihaela este un spirit liber, care iubește viața și educația non-formală. Sunt femeie, fiică, prietenă, profesionistă. Lucrez zi de zi la slefuirea acestor roluri si mai am cateva de indeplinit… pe care le aștept cu bucurie și incredere, toate dupa voia Divina si dupa dorința mea, desigur, liberul arbitru. Sunt recunoscatoare de a-mi fi descoperit și de a-mi manifesta vocația in viața profesională, de 7 ani incoace.

Ne poți face o descriere a activităților tale?

Sigur! Activitățile mele profesionale se incadrează in 3 categorii:
Consiliere Vocațională cu Adolescenți (varste intre 13 -18+ ani) si Adulti (varsta 30+ ani)
Life si Career Coaching
Programe de Reconversie Profesionala sau Tranzitie in Cariera
Voi detalia mai târziu, pe scurt, ce presupune fiecare și cui se pretează. La ce tipuri de întrebări răspund nișele acestea sau căror nevoi și dorințe vin ele in ajutor.

Cum influențează activitatea ta persoanele din jurul tău în viata de zi cu zi?

….? Am raspuns d.p.d.v. profesional, dar nu stiu daca am inteles bine intrebarea. Poate te referi personal, social…cu toate ca se leagă… ?

Îmi place foarte mult această întrebare. Pot spune, fără modestie, că influențează în mod semnificativ și vizibil.
Este vizibil prin strălucirea din ochi cu care pleacă oamenii de la sesiuni, bucuria de pe chip. Se schimbă pur si simplu starea omului, de ex. vine abătut, deznădajduit, confuz, demotivat si pleacă… și am sa folosesc aici exact cuvintele oamenilor de la finalul sesiunilor de coaching, le văd cele mai relevante la aceasta întrebare…pleacă de la sesiune, increzător în sine, mai motivat, cu mai multă pofta de viată, fericit si eliberat că si-a descoperit vocatia, că a avut anumite conștientizări valoroase pentru el in acel moment. În unele sesiuni primește mai multă claritate, în altele iși confirmă gândurile care îl frământau.

Uneori, omul are nevoie doar să vorbească și să fie vazut, auzit, înțeles. Își stabilește noi obiceiuri și convingeri care-l susțin. Capată noi întelegeri precum că un job este doar o stație in misiunea și calea lui, nu reprezintă totul sau finalul. Își antrenează răbdarea fața de el însuși. Cel mai important, acceptă procesul evoluției pas cu pas.

O clienta mi-a mulțumit ca am contribuit la schimbarea prietenei ei (clienta care a recomandat-o de altfel). Mi-a spus că în sfârșit vede în ea o prietenă adevărată. Că aceasta și-a  schimbat gândirea, limbajul, că acum este empatică, o întreabă și pe ea ce face, cum este, nu mai vorbește doar despre ea. Un exemplu putin diferit de influență pozitivă.

Atenție însă, semnificația aceasta reprezintă consecințe ale câtorva factori. Fiecare proces este unic, pentru că fiecare om este unic în momentul lui de viață. Un factor esențial care contribuie la nivelul de semnificație, este nivelul de încrederea cu care vine omul la un coach și real este pregătit și dornic să lucreze cu el. Deschiderea pe care o oferă procesului de dezvoltare impreună, contractarea făcută, recalibrată daca este nevoie in timpul antrenamentului. Nu e chiar așa simplu cum pare poate dinafară. Timpul este iarași un factor esential aici. Am dezvoltat putin, din dorința de a se înțelege cât mai bine ce înseamnă si ce implică un proces de coaching cu rezultate.

Ce este un coach?

Un ghid care mă ajută să evoluez. Un partener obiectiv care mă susține.
Cea mai mare valoare pe care eu o pot oferi în calitate de ghid, în sesiunile de coaching, este crearea acelui spațiu de încredere deplină, de non-judecată și de susținere. Am convingerea că în acest spațiu omul poate să se simtă liber, poate să-și deschidă sufletul și mintea. În acest spațiu poate să scoată la lumina ce are deja mai de preț în interiorul lui. Pentru ca mai apoi sa poată naviga prin viață cu mai multă ușurință sau chiar „zbua”, metaforic vorbind.

Cum te poate ajuta Life Coaching?

În situații de lipsă de motivație, de sens, de identitate, de lipsă de încredere în sine, de curaj. În situații de provocări in relații, cu sinele și cu cei din jur (fie ei soțul/ia, iubit/a, parintele, copilul, colegul, șeful, prietenii). În dezvoltarea personală practic din Roata vieții. În atingerea unui obiectiv punctual pe una din ariile de viață (carieră, bani, relații, dezvoltare personala, sănătate, casă, etc) .  

Ce se intampla intr-o sedinta de Consiliere Vocationala sau de Career Coaching? In ce domenii se aplica?

Se aplică în orice domeniu. În ambele tipuri de proces, primul pas este definim obiectivul. Apoi, în consilierea vocaționala există 4 pași pe care eu ii urmez.
Primul pas este să descoperim personalitatea și care-i sunt interesele profesionale in funcție de aceasta. Al doilea pas, aflăm care sunt abilitățile, talentele, pasiunile. Pasul 3, Care sunt valorile si motivatia în viată, care este acel mediu profesional în care se simte creativ, prosper, productiv. Și, pasul 4, își va crea planul de cariera pentru viitor.

Procesele de Career Coaching sunt personalizate în funcție de obiectivul pe care îl ai. De ex, poți sa vrei sa fii promovat la locul actual, poți sa vrei sa fii mai bun, mai productiv in aria ta, să te dezvolți ăn domeniul actual sau să aflii daca este domeniul si job-ul potrivit pentru tine sau nu. Personalizam pana la program si mentorat pentru Reconversie Profesionala.

Daca ai putea sa schimbi lumea, cu ce ai incepe?

Cu Educatia non-formala, dezvoltarea personala, dezvoltarea spirituala.

Un gând bun pentru cititori.

Fii tu! Crede in tine! Ai rabdare cu tine! Poarta cu tine intelegerea ca evolutia este un proces care durează. The magic is in you!. ?
 

Unde poate fi găsită Mihaela Avram?

Telefon: 0724554724
Site web: www.coachingdinpasiune.ro

Facebook: https://www.facebook.com/CoachingdinPasiune

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/mihaela-avram/
Instagram: mihaela.avramcoach

Distribuie pe Social Media

About Author

Mihaela Balaceanu

Instructor de Yoga si Terapeut

Post a Comment