Interviu cu Ioana Purcaru – Expert HR !

-Dezvoltare personala – Despre Oameni – Interviu cu Ioana Purcaru – Expert RESURSE UMANE!

Cine este Ioana Purcaru?

Bună Mihaela, îți mulțumesc pentru acesta invitație. La fel ca și tine eu tot în 2014 mi-am început călătoria, în cazul meu, a fost în domeniul resurselor umane și al salarizării.

Acum îmi place să cred despre mine că sunt un antreprenor ce reușește cât de cât să îmbine eficient cele 3 mari roluri, cel de mamă și sotie cu cel profesional.

Ne poți face pe scurt o descriere a activităților tale?

De curând am finalizat un ghid legislativ gratuit pentru protecția maternității, mai exact pentru persoanele care nu lucrează în resurse umane.

A fost dificil de descurcat legislația, de explicat într-un mod ușor și logic, pas cu pas ce e de făcut în anumite situații. Dar sunt încântată că am reușit să prezint informațiile reci într-un mod cald și plăcut ochiului. Desi a fost dificil de finalizat am simțit că este necesar să îl scriu, știam că impactul vă fi major iar acum când am început să primim feed-backuri și mesaje de mulțumire mi se umple sufletul cu căldură.

Activitățile mele profesionale constau în predarea cursurilor autorizate, crearea unor seminarii practice pentru cei ce își desfășoară activitatea în departamentele de HR&Payroll și oferirea de consultanță în managementul resurselor umane firmelor ce doresc să aibă o retenție crescută a angajaților, firmelor ce își doresc să aibă o cultură organizațională și a celor ce își doresc că documentația să fie corect întocmită.

Cum influențează activitatea ta persoanele din jurul tău în viața de zi cu zi?

Observ că activitatea mea influențează indirect, într-un mod  pozitiv  persoanele din jurul meu și îi face să își dorească să se dezvolte, să facă activități interesante, să privească lumea din alte perspective.

Iar direct, modul de meu de predat ajută cursanții să înțeleagă, să asimileze și să poată aplica informațiile grele, cu un efort controlat. După finalizarea cursurilor ei pot face față singuri modificărilor masive din legislație.

Cum a luat nastere  Ghidul legislativ pentru femeile insarcinate? Unde il putem gasi si cum putem sa il aplicam?

A luat naștere dintr-o frustare și supărare, sentimente ce de obicei sunt negative dar au multă putere. După ce le-am conștientizat am încercat să canalizez toată acea energie către ceva pozitiv și atunci mi-a venit soluția: un ghid legislativ, ușor de citit de către oricine.

Este scris pentru persoanele însărcinate, pentru femeile care au născut, pentru persoanele care și-au reluat activitatea și de asemnenea pentru tați. Conține foarte multe informații utile și oferă pas cu pas ghidaj, în funcție de situația în care se află fiecare.

Îl puteți găsi pe site-ul de mai jos în varianta pdf sau on-line.

https://www.prime-learning.ro/blog/ghid-maternitatea-la-locul-de-munca

Stiu ca imbunatatesti managementul resurselor umane prin consultanta. Cat de importanta este dezvoltarea Personala a angajatiilor?

Tot mai multe firme ce au cu adevărat grija de angajații lor oferă cursuri de dezvoltare personală, de mindfulness și au implementate programe interesante pentru a-i atrage către această nouă provocare. 

Piața muncii din România este foarte ciudată și putini realizează cât de importantă este dezvoltarea personală a unui angajat pentru scalare afacerior.

Este intradevar dificil de crezut că atunci când un angajat face sesiuni de mindfulness și rezolvă  traume din copilărie creste și firma pentru care lucrează. 

Știu că ai multe momente profesionale în care ai adus plus de valoare în viața oamenilor. Ne poți povesti unul dintre aceste momente?

Noi, la Prime Learning am predat gratuit seminarii, am fost implicații în campanii pentru Centrul de Educație pentru Viață Arima,  Asociația pentru Educarea și Integrarea Tuturor și La Primul Bebe. Am oferit consultantă gratuită oricărei persoane care avea o problemă reală la locul de muncă și care a venit către noi pe fb, mail sau youtube.

Acum Ghidul – Maternitatea la locul de muncă, care este actual, cu noile modificări legislative,  aduce liniște în viața multor femei.

Dacă ai putea să schimbi lumea, cu ce ai începe?

Aș începe cu educarea și formarea adulților.

Un gând bun pentru cititori 

Vă mulțumesc că ați fost alaturi de noi și vă rog să vă urmați întotdeauna instinctul. Iar pentru cei ce nu simt acest instinct voi ghidați-vă după valori și nu renunțați la ele indiferent de “oportunitate”.

Unde poate fi găsită Ioana Purcaru?

Pe Facebook : https://www.facebook.com/CentruldeResurseUmanesiSalarizare

sau pe site-ul : www.prime-learning.ro

Distribuie pe Social Media

About Author

Mihaela Balaceanu

Instructor de Yoga si Terapeut

Post a Comment