Interviu cu Oana Groza – Instructor de Yoga integrală și Tantra yoga!

 -Dezvoltare personală – Despre Oameni – Interviu cu Oana Groza – Instructor de Yoga integrală și Tantra yoga!

Cine este Callistelina Oana Groza?

Mă numesc Callistelina Oana Groza și îmi place să cred că mă străduiesc, înainte de toate, să fiu Om. Sunt mămică de 2 copii mari si frumoși: Ioana- 28 ani și Stefan – 17 ani.

Ne poți face o descriere a activităților tale?

 Sunt instructor de Yoga integrală și Tantra yoga în Brașov, de peste 10 ani; coordonez grupe de femei în vederea redescoperirii feminitătii pure, sacre; sunt consultant doTerra și specialist testări  Zyto.

Povesteste-ne despre drumul tau in yoga si cum te-ai orientat catre instructor de yoga!

În căutarea de a fi cât mai aproape de natură, de a o proteja și de a-i descoperi misterele, m-am îndreptat după liceu către facultatea de silvicultură. Doar că ulterior statutul de inginer silvic nu a reușit nici pe departe să îmi satisfacă acea căutare șî între timp am descoperit practica yoga, care m-a fascinat încă de la început, exact prin faptul că mă ajuta să mă descopăr din ce în ce mai mult și să simt , în mod real, comuniunea cu tot ceea ce mă înconjoară, inclusiv cu natura. Apoi a venit firesc dorinta de a împartăsi cu ceilalți din cunoașterea și exepriența dobăndită prin practica yoga – și iata-mă instructor. 

De 4 ani am descoperit și produsele doTerra, naturale 100% , care au venit în viața mea ca o piesa de puzzle , umplând necesitatea de a avea un stil de viață cât mai sănătos, holistic care să îmi ofere o stare de armonie și echilibru pe toate planurile.

Apoi specializarea în scanările zyto a venit de la sine. Primul pas în a fi sănătos , echilibrat și a avea o stare de bine și armonie este sa știi/ conștientizezi care sunt factorii ( în primul rând emoțiile )  care te dezechilibrează . Si aceștia pot fi identificați cu acuitate printr-o astfel de scanare, primind și soluțiile pentru armonizare .

Ce crezi ca ar ajuta la deschiderea perceptiei oamenilor in raport cu practica yoga si cum este primita yoga in Brasov? 

Acum reușesc să împletesc într-un mod foarte armonios practica yoga, cu  utilizarea uleiurilor esențiale pure( care sunt darurile naturi, cu efecte terapeutice ) și cu scanarile zyto astfel încât transformarea reala să fie cât mai rapidă și eficientă.

Mă bucur ca în Brașov oamenii sunt din ce în ce mai deschiși către practicile yoga, dornici să descopere cat mai mult din acest domeniu. Din perspectiva mea, consider că acolo unde nu există această deschidere- de fapt este o lipsă de informare și de cunoaștere corectă . Și aici intervine rolul nostru ( ca instructori) de a ne face cunoscuți , în primul rând prin exemplul propriu.

Cum sa definim spiritualitatea ca sa fie mai usor inteleasa?

Dincolo de toate definițiile , pentru mine spiritualitatea este acea întoarcere către propria Ființă , către tot ceea ce avem mai bun, mai frumos, mai armonios, mai înălțător în noi – către   descoperirea acelei scântei dumnezeiești din propria ființă și totodată presupune o aliniere/ concordanță  între intențiile , gândurile și faptele noastre.

Daca ai putea sa schimbi lumea, cu ce ai incepe?

Cred cu toată tăria că lumea se poate transforma și că, DA,  pot transforma lumea. Aceasta presupune ca fiecare dintre noi , de fapt, să ne transformăm. Cu ce aș începe? Am început deja- cu mine însămi.

Și un gând bun pentru cititori: urmăriți să descoperiți bucuria de a trăi.  Bucurați-vă clipă de clipă de orice experiență vă oferă viața. Chiar și experiențele mai puțin confortabile sunt foarte valoroase- ne învață o lecție. Nu este necesar să așteptăm momente grandioase , mărețe pentru a ne bucura și a fi fericiți. Fericirea este în noi!

Unde poate fi găsită Callistelina Oana Groza?

 – fb : https://www.facebook.com/callistelina.groza sau https://www.facebook.com/Tantra.Brasov,  

telegram: @Callistelina,

mail: callistelina@gmail.com

Distribuie pe Social Media

About Author

Mihaela Balaceanu

Instructor de Yoga si Terapeut

Post a Comment