-Dezvoltare Personală – Despre Oameni –Interviu cu Ioana Coman – Instructor coregraf şi administrator Sală de Dans!
Cine este Ioana Coman ?
Ioana Coman este un om unic, plin de recunoștință și iubire.
Ne poți face o descriere a activităților tale?
Sunt instructor coregraf, coordonez o echipă de dansatori, administrez o sală de dans și o trupă de cabaret. De asemenea, am un job în domeniul marketingului digital. Îmi trăiesc visul în fiecare zi și sunt recunoscătoare pentru acest lucru. Sunt o persoană care iubește să învețe și țintește către o evoluție constantă.
Cum influențează activitatea ta persoanele din jurul tău în viaţa de zi cu zi?
Dacă ar fi să însumez lucrurile lăsate în urmă de către toate activitățile mele, aș putea spune că tot ce fac aduce zâmbete pe chipurile oamenilor.
Cum ţi-ai descoperit talentul și pasiunea pentru dans?
Nu îmi place să-l numesc talent. Am fost întotdeauna acel tip de persoană care a trebuit să muncească și să facă eforturi suplimentare pentru a reuși ceva. Pasiunea pentru dans am descoperit-o prin intermediul fratelui meu, el fiind o persoană foarte talentată de altfel. Fiind fostă membră a Lotului Național de Junioare al gimnasticii artistice din România, obișnuită cu un stil de viață dur și strict, am fost întotdeauna fascinată de toată libertatea pe care dansul o permite. Fratele meu începuse să danseze la vremea aceea și am avut ocazia să particip la câteva antrenamente și competiții de ale lui. Eram fascinată de plăcerea de pe fețele dansatorilor, de modul în care trăiau dansul, nu executau. După ce m-am retras din gimnastică, am luat decizia de a da admitere la Colegiul National de Arte, specializarea coregrafie, iar de aici viața mea s-a schimbat radical. Am descoperit dansul contemporan, am început în același timp să iau și cursuri de street dance, am făcut parte dintr-o trupă de street dance, am căutat să mă dezvolt cât mai mult în cadrul workshopurilor, camp-urilor de dans, atât naționale cât și internaționale. Am căutat să acumulez informații de la cei mai renumiți coregrafi și m-am decis să fac o carieră din asta. Pasiunea pentru dansul contemporan a rămas totuși cea mai puternică și cea pe care am aprofundat-o cel mai mult.
Știu că ai multe premii câștigate! Care sunt acelea și câtă muncă a existat în spatele lor?
Da, am multe premii câștigate, atât în calitate de dansator cât și premii câștigate de oamenii pe care îi coordonez. Activitatea competițională pentru ”Squad Up” a început în urmă cu un an, timp în care am participat la 5 competiții naționale și am obținut împreună 17 locuri I, 9 locuri II, 5 locuri III și un premiu special ”Best Group”. Evident că este vorba de ore întregi de muncă în spate, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic.
Ne poți povesti un moment profesional când ai simţit că ai adus la rândul tau acel plus de valoare în viaţa oamenilor?
Nu cred ca ma pot limita la unul singur. Simt că acel plus valoare este adus cu fiecare premiu câștigat de copiii mei. Cu fiecare sclipire pe care o au în ochi în momentul în care spun părinților: ”Am câștigat.” Iar unele dintre cele mai emoționante momente, în care realizez că Squad Up Dance Studio aduce în viața oamenilor mai mult decât niște cursuri de dans, sunt acelea în care aud pe cineva numind Squad Up: ”Acasă”.
Cum simți că s-a schimbat omul Omul Ioana Comand de când a început aceasta profesie?
S-a schimbat frumos. Încă din momentul în care am decis să dau mai departe ceea ce mi-a oferit mie dansul și am ales să fac o carieră din asta, viața omului Ioana Coman s-a schimbat la 180 de grade. Am avut parte de foarte multe momente frumoase, dar și de provocări și momente de colaps. Însă fiecare experiență m-a învățat ceva și a contribuit la omul care sunt azi. Și nu pot decât să fiu recunoscătoare.
Care este cel mai cautat stil de dans pentru copii? Dar pentru adulți?
Vorbind de grupele vârste 4-7 ani și 8-11 ani, dansul modern ar fi unul dintre cele mai complexe și potrivite pentru toți copiii, alături de balet, acesta fiind preferat de fetițe. Undeva în jurul vârstei de 12 ani, deja preferințele lor încep să devină din ce în ce mai specifice, urmând să aprofundeze mai multe stiluri, precum: Dans Contemporan, Lyrical, Jazz, Hip Hop, Dancehall, Afro, etc.
Cât despre adulți, din experiența mea, am identificat 2 tipologii: Cei puși pe distracție, de obicei cei mai tineri, care își doresc să învețe să danseze pentru lumea socială, aceștia optând pentru comunitatea latino, si cei care își doresc să danseze pentru a face mișcare, pentru a se menține în formă și pentru a scăpa de kilogramele în plus într-un mod cât mai distractiv, aceștia alegând cursurile de tip Fitness.
Dacă ai putea să schimbi lumea, cu ce ai începe?
As elimina frica din viețile oamenilor.
Un gând bun pentru cititori:
Mulțumesc tuturor celor care au acordat câteva minute pentru a mă cunoaște prin intermediul acestui interviu și nu o să vă urez nimic altceva decât fericire.
Pe canalele de Social Media:
Facebook: Ioana Coman
Instagram: ioanaaacoman
Tik Tok: ioanacoman