Interviu cu Alina Leonte – Business Coach, Antreprenor, Specialist Marketing!

– Dezvoltare Personală – Despre Oameni –Interviu cu Alina Leonte – Business Coach, Antreprenor, Specialist Marketing!

Cine este Alina Leonte?

Alina Leonte este o femeie cu sare și piper în compoziție. 🙂 O femeie cu multe pasiuni, multă curiozitate de a ști, de a face, de a fi, cu multe lucruri încă de descoperit.

Dar cel mai mult sunt pasionată de cum să îmi fac un stil de viață care să fie mai simplu, mai plăcut, mai ușor și cum pot să transmit acest stil de viață mai departe.

La bază sunt economist specializată pe Marketing dar viața m-a purtat prin diferite alte specializări pentru a le putea îmbina și a deveni femeia care sunt astăzi.

De 3 ori coach ( Business Coach, Style Coach și Stiletto Coach), autor în curs de publicare (Cartea „Îmblânzirea bestiei- cum își transformă femeile pasiunile în venituri pasive„), antreprenor.

Pe scurt sunt o creatoare de experiențe.

Ne poți face pe scurt o descriere a activităților tale?

Programele și cursurile pe care le organizez sunt dedicate în special femeilor care sunt pasionate de a avea venituri pasive într-un mod simplu, plăcut și ușor pentru ele, care vor să descopere care este acea strategie personalizată care să țină cont de unicitatea ei, de cine este ea cu adevărat.

Prin programele pe care le ofer îmi doresc să scot în evidență cine este femeia cu care lucrez, să țin cont de valorile ei, de principiile după care se ghidează să le scot din cutiile în care societatea și inclusiv ele vor să se bage. Să le ghidez spre o nouă călătorie prin care să descopere că se poate și altfel decât au fost ele învățate.

Iar din 2023 am decis ca toate aceste reușite să fie sărbătorite într-un retreat pe Iaht, pentru a integra femeile care au devenit în urma acestei călătorii făcute împreună.

Cum influențează activitatea ta persoanele din jurul tău în viața de zi cu zi?

Îmi place să cred că prin toate aceste specializări, toată această experiență acumulată am devenit un canal premium pentru persoanele cu care interacționez.

Fie doar printr-o întrebare care le schimbă modul în care văd lucrurile, fie prin articolele pe care le scriu, interviurile pe care le moderez, live-uri/video-uri/ grupul de Facebook, evenimente, cursuri reușesc să inspir, să aduc o stare de bine, un nou mod de a vedea lucrurile, un simplu AHA care, pus în aplicare poate fi începutul schimbării pentru acea persoană.

Cum a luat naștere Pro Business?

Pro Business- comunitatea de antreprenori a luat naștere din dorința de a crea un grup în care antreprenorii să primească și să ofere valoare.

Administratora grupului Luisa Nicoleta Mateescu a decis să preia grupul, atunci când persoana care l-a creat nu a mai putut să se ocupe de el, și să continue cu creșterea și dezvoltarea lui.

În urma unui interviu pe care l-am oferit comunității, Luisa mi-a propus să moderez interviurile în grupul Pro Business (https://www.facebook.com/groups/businessprobusiness). Eu am acceptat și de atunci a trecut aproape un an (fără câteva zile 🙂 ).

Așa că dacă sunteți antreprenori și vreți să participați la un interviu cu mine vă aștept să intrați pe pagina de Facebook Pro Business (https://www.facebook.com/businessprobusiness), în secțiunea Servicii și dați click pe butonul de Sesiune Live. Vom avea o discuție de 15 minute pentru a ne cunoaște și a stabili detaliile organizatorice legate de interviu.

Am văzut că există o comunitate Venituri Pasive România. Ne poți spune mai multe despre ea? 

Comunitatea Venituri Pasive România este proiectul meu de suflet și a fost creată pentru a ghida femeile să-și descopere și să-și construiască venituri pasive din expertiza lor combinată cu pasiunile pe care le au dar care să fie simple, plăcute și ușoare pentru ele.

Iubesc această comunitate pentru că aici găsești informații, live-uri, exemple că se poate să ai și alte surse de venit, în afară de venitul principal. Și cel mai important găsești sprijin pentru a începe, pentru a continua atunci când vrei să renunți sau care să se bucure împreună cu tine pentru reușitele tale.

Așa că vă aștept în număr cât mai mare pentru a ne crea venituri pasive care să fie în jurul stilului nostru de viață și nu invers.

Filosofia după care mă ghidez și pe care vreau să o transmit și comunității Venituri Pasive România este ca mai întâi să alegi ce stil de viață vrei să ai și abia apoi să îți alegi și ce fel de surse de venit să ai, de unde să îți vină banii.

Pentru mine este important să am un stil de viață care să îmi permită desfășurarea muncii de oriunde aș fi, doar să am o conexiune internet și un telefon/laptop, de a avea libertate de mișcare, de a-mi permite cel puțin 3 luni pe an sabatice (asta nu înseamnă că nu lucrez deloc ci că eu aleg de unde să lucrez și cât timp pe zi.)

 Crezi că un antreprenor are nevoie și de dezvoltare personală pentru a reuși ?

Dezvoltarea personală este ca și motorina pe care o pui într-o mașină ca să funcționeze. Dacă nu este alimentată constant, mașina se oprește. Așa este și cu afacerea. Ea crește atâta timp cât antreprenorul crește și el.

Fără dezvoltare personală continuă, fără să te descoperi cine ești în diferite etape din viața ta, fără să lucrezi la tine, la mentalitatea ta, la cum poți deveni și mai bună, la cum să accesezi toate resursele care sunt în tine rămâi un amator, nu vei ajunge să lucrezi în liga mare, cum îmi place mie să spun.

 Care sunt cele mai frecvente întrebare pe care le primești de la antreprenorii care interacționează cu tine si care ar fi răspunsul pentru ele?

Cele mai frecvente întrebări sunt:

  1. A) Cum pot să îmi cresc venitul?

Răspunsul meu scurt este ce ești dispusă să faci în afara orelor de muncă pentru a-ți crește venitul.

Pentru că toți ne dorim dar puțini suntem dispuși să și facem ceva concret pentru a ajunge acolo.

Iar răspunsul mai lung este:

  • ce poți vinde acum din tot ceea ce știi să faci? Poate știi să cânți la chitară, știi o limbă străină, știi să croșetezi, să planifici etc. Atunci vinde aceste produse/servicii.
  • Ce pasiuni ai pe care le poți monetiza acum?
  • Fii atentă unde anume cheltuiești excesiv și redu aceste cheltuieli: poate ai dobânzi mari la cărțile de credit, poate ai un obicei de a cheltui prea mult pe haine, încălțăminte sau pe lucruri de care nu ai neapărată nevoie.
  • Dacă ești angajată fă-te indispensabilă iar șeful îți va mări salariul.
  1. B) Se poate să am venituri pasive fără a investi bani la început.

Da, se poate. Fie prin afiliere (să vinzi produsele altor persoane și câștigi comision din fiecare produs vândut), fie prin a-ți deschide un canal de YouTube care să monetizeze, cont de TikTok, închiriere spațiu, mașină, echipamente etc.

 Probabil ai multe momente profesionale în care ai adus plus de valoare în viața oamenilor. Ne poți povesti unul dintre aceste momente?

Sunt multe exemple pe care le pot oferi:

  • Prin intermediul interviurilor pe care le moderez în comunitatea Pro Business aduc valoare antreprenorilor care ne urmăresc.
  • Femei care nu cred că se poate și altfel decât greu iar după ce participă la programele mele le vezi strălucirea din ochi pentru că acum știu că se poate și simplu, și plăcut și ușor pentru ele.
  • Femei care se reconectează la resursele lor din interior, care văd că pot face bani și din ceea ce știu ele acum.
  • Femei care nu mai au claritate și după ce parcurgem împreună călătoria le vezi că trăiesc viața zi de zi ca fiind cele mai bune versiuni ale lor.

Dacă ai putea să schimbi lumea, cu ce ai începe?

Încep tot timpul de la mine, cu mine, să fiu un exemplu de urmat pentru persoanele din jurul meu, să inspir fiecare persoană cu care intru un contact, să las locul prin care am trecut un pic mai bun decât era atunci când am ajuns acolo.

Un gând bun pentru cititori 

Crede în tine, crede în visurile tale pentru că dacă ai aceste visuri, oricât de mari ar fi înseamnă că ai și resursele pentru a le îndeplini. Chiar dacă îți este frică, transformă frica în aliat și mergi cu ea de mână.

Alege ce stil de viață vrei să trăiești, cum vrei să arate viața ta și fă câte un pas zi de zi pentru a ajunge acolo.

Unde poate fi găsită Alina Leonte?

Pe Facebook contul personal: https://www.facebook.com/gabriela.alina.leonte

În grupul Venituri pasive România: https://www.facebook.com/groups/1876130539391917

Pe YouTube: https://www.youtube.com/@exclusivevision5059

Eu sunt la un click distanță de stilul de viață la care tu visezi. Nu ezita să mă contactezi.

Distribuie pe Social Media

About Author

Mihaela Balaceanu

Instructor de Yoga si Terapeut

Post a Comment