De ce am ales yoga?

Se intampla ca atunci cand ai un gand si il urmezi, sa incepi sa simti ca a fost chemarea ta. Mereu am zis ca nu eu am ales yoga, ci yoga m-a ales pe mine. Nu am un corp flexibil special de yoga, nu am avut format un psihic care sa inteleaga usor yoga,am crescut si am trait intrun mediu total opus yoga. Ma puteam cataloga in categoria celor care societatea nu le da usor sanse de schimbare. A inceput totul intr-o seara cand am visat ca trebuie sa fac yoga, de atunci imi venea in gand cuvantul yoga si nu intelegeam ce este de fapt. Nu vazusem nimic de genul pana in acel moment. Am intrat pe internet si incercam sa fac dupa videoclipuri singura in casa, tot cautam prin oras si inca nu aveam studio-uri de yoga deschise in Constanta. La inceput nu aveam un mediu si un loc unde sa pot practica yoga, cu toate acestea am inteles si simtit yoga inainte sa citesc si sa inteleg semnificatiile, corpul meu s-a asezat de la sine odata ce mintea mea a respirat mai mult si acolo unde nu-mi gaseam locul, mi l-am facut eu. Si tot ceea ce simteam si invatam pe propriul corp si pe propria persoana, mi s-au adeverit in timp prin textele celor de specialitate si prin invatamintele pe care ti le aduce yoga. De mica copila mi-am dorit libertatea sufletului si a iubirii, cumva ele nu se aliniau cu ceea ce parea viata sa fie in general, dar am stiut ca am puterea necesara sa aleg ce sa mi se intample, dar nu stiam exact ce inseamna asta, astazi dupa 5 ani de yoga pot spune ca am reusit sa ma conectez la sinele meu, sa imi ascult instinctele si sa imi pastrez linistea interioara si in moment de cumpana.

Yoga a definit si a subliniat tot ceea ce inseamna dezvoltarea mea persoanala. Tot ceea ce gasesti in cartile de dezvoltare capata un alt sens , mult mai usor de inteles atunci cand tu lucrezi cu propria persoana atat constient cat si la nivel subtil inconstient. Cand practici yoga si meditatie obții liniștite, liniște in ganduri, transmiti calm pentru corp,comunici cu el si nu cu gandurile tale și de aici incep beneficiile. Esti mai calm, analizezi maiusor ceea ce ti se întâmplă, nu te mai stresezi din orice, poti sa lucrezi cu tine sa reusesti sa renunti la dependente, sa iti dai seama care sunt punctele slabe, sa le accepti si sa le folosești in alt scop, iti dai seama cu adevărat ceea ce iti doresti si stii ce sa transmiti universului. Vezi care sunt frustrările, cum ai ajuns la ele, care parte a corpului au afectat si cum poti face sa vindeci, inveti sa iti asculti corpul si care sunt nevoile lui adevărate (nu ale mintii). Reușesti sa te bucuri de lucrurile mărunte un viata ta si sa le apreciezi pe cele mari. Te obisnuiesti sa nu te mai judeci sis a nu ii judeci pe cei din jur. Un reset al mintii care se întâmplă in timp, prin deschidere si dorinta de autentic si de schimbare. Yoga si meditatia pot fi usor integrateca parte din viata, fiind totodata folosita si ca terapie. Daca nu practici zilnic,nu înseamnă ca nu faci yoga, dacă adormi cand meditezi, nu înseamnă, ca nu e bine. Toate fac parte treptat din schimbarea perceptiei si este drumul catre accesarea propriul suflet, al inimii, al spiritului. Corpul in timp se obisnuieste cu binele si iti va cere sa practice mereu, meditatia te va ajuta sa iti antrenezi mintea, sa vada binele si sa asculte ceea ce ii cere corpul. Eu in societate, eu cu mine, eu cu familia mea si despre sinele meu, toate se alinieaza si capata un echilibru de indata ce ajungi sa te cunosti si sa te asculti cu adevarat. Astfel, drumul spre profesor de yoga cu gandul ca as putea sa impart acest colt de rai cu alte persoane, in asa fel incat fiecare sa isi creeze propriul norisor al cunosterii si al adevarului lor personal . Yoga a fost o terapie pentru mine, o vindecare a copilariei, o acceptare a prezentului, un aliat pentru viitor si pentru construirea lui si calea spre reinventarea propriei persoane. Sfatuiesc orice persoana sa incerce cu deschidere practicarea yoga si a meditatiei, sa propuna ca minim de doua ori de saptamana sa faca asanele si minim zece minute pe zi de relaxare si meditatie. Poti face yoga in confortul propriului camin sau poti cauta un studio acreditat de yoga pentru intiere. Important este sa rezonezi cu instructorul/profesorul ales si sa iti doresti o schimbare in viata ta!

 

 

Un articol semnat de Balaceanu Mihaela si publicat intial pe site-ul Axeleradsboudoir.ro, De ce am ales yoga | axeleradsboudoir, September 14,2020

Distribuie pe Social Media

About Author

Mihaela Balaceanu

Instructor de Yoga si Terapeut

Post a Comment